Achtste editie Rijnmond Open

Wie worden de opvolgers van Quint Koppers en Lotte Hoekstra? Dat is de grote vraag in de achtste editie van het Rijnmond Open Golf, waarin Koppers en Hoekstra hun vorig jaar gewonnen titel verdedigen.
Quint Koppers is titelverdediger in het Rijnmond Open Golf.

Het Rijnmond Open Golf wordt dit keer gehouden van maandag 21 tot en met zondag 27 augustus, uiteraard opnieuw op de baan van De Hooge Rotterdamsche, de course in het Hoge Bergse Bos met de haast on-Nederlandse hoogteverschillen en zicht op de skyline van Rotterdam. Het evenement is door de jaren heen een uitdagend toernooi gebleken, dat open staat voor amateurgolfers uit heel Nederland.
Het niveau van het toernooi is in de loop der jaren alleen maar gestegen. Wie wil winnen, moet echt van goeden huize komen, maar wie die uitdaging wil aangaan, wordt van harte uitgenodigd zich in te schrijven.
Finaleweekend

Het systeem achter het Rijnmond Open Golf is vrij eenvoudig. Van alle golfers die zich inschrijven worden de spelers en speelsters met de beste handicaps direct geplaatst voor het finaleweekend van 26 en 27 augustus. De overige spelers dienen zich te kwalificeren via de voorrondes. Die worden van 21 tot en met 25 augustus gespeeld op De Hooge Rotterdamsche. Organisatorische verandering: het netto toernooi maakt dit jaar plaats voor een derde ronde strokeplay voor alle gekwalificeerde spelers.
Golfers van 50 jaar en ouder die zich plaatsen voor het finaleweekend, spelen automatisch mee in het in Rijnmond Open Golf geïntegreerde seniorentoernooi. De uitslag hiervan telt ook mee in de NGF Senior Ranking.
Ook dit jaar is er aan het goede doel gedacht. Vijf procent van de sponsoropbrengsten komt ten goede aan Spieren voor Spieren. Hun motto is: ‘Ieder kind met een spierziekte verdient spierkracht en dus spierballen’. Om kinderen spierballen te kunnen geven, willen we begrijpen wat spierziekten zijn, hoe ze ontstaan en hoe we kunnen toewerken naar gerichte oplossingen door structureel onderzoek te financieren. Tot slot wil Spieren voor Spieren blijdschap geven: bij kinderen met een spierziekte en hun families een lach op het gezicht toveren en ze even niet aan alle beperkingen laten denken.
Pieter van de Stadt, burgemeester van Lansingerland, maakt op zondag 27 augustus de winnaars van het Rijnmond Open Golf 2017 bekend.
Artikel geplaatst op: 30 juni 2017 - 00:28

Gerelateerd

Delen