Perfecte combinatie van golfbaan, hotel en brasserie Porcini
Onbezorgd genieten op Mergelhof

Soms hoef je helemaal niet ver te reizen om het gevoel te hebben dat je er even helemaal uit bent. Vlak over de grens in België ligt zo’n plek: golfbaan Mergelhof met hotel en de bijbehorende brasserie Porcini. Hier begint voor golfers het echte genieten.

De liefhebbers in Nederland kennen Mergelhof. Weten hoe mooi de baan ligt, op een half uurtje rijden van zowel Maastricht als Aken. In het glooiende landschap van het Mergelland liggen achttien prachtige holes. Met hoogteverschillen, fraaie uitzichten, waterpartijen; kortom, alles wat golf zo mooi maakt. Daarnaast is er ook nog een negen holes par 3-baan, die echt de moeite van het spelen waard is. Hier mag je bovendien ook spelen zonder gvb.
Amper over de Nederlandse grens is dit een oase van rust. Pro en eigenaar Stefan Felser heeft bovendien een aantal aantrekkelijke arrangement samengesteld, voor golfbaan en hotel.
Dat hotel is gevestigd boven het fraaie clubhuis, met tien kamers die voor een groot deel uitzicht hebben over de golfbaan. Het is de perfecte plek om de nacht door te brengen na een prachtige ronde golf, en biertje op het altijd gezellig drukke terras en vervolgens een heerlijk diner in brasserie Porcini.
Brasserie

In die brasserie tref je zonder twijfel de gastheren Vivian en Will van der Neut. Sinds anderhalf jaar beheren zij het restaurant en dat doen ze met veel toewijding en kennis van zaken. ,,We hebben al ruime ervaring in de horeca, ook in combinatie met een golfbaan’’, vertelt Will van der Neut, die ook nog enige tijd in Italië werkte.
Die Italiaanse invloeden zijn ook zeker terug te vinden. In de naam – ‘Porcini is Italiaans voor eekhoorntjesbrood en dat groeit hier volop’ – en in de kaart. Die vermeldt tal van mooie gerechten, waarbij zeker de pasta’s niet zijn vergeten.
In de keuken doet Will elke dag alles om het de gasten naar de zin te maken. ,,Ik maak alles zelf’’, zegt hij trots. ,,Ik rook de eigen zalmen, pekel ze zelf. Dat is uniek. De soepen en sauzen, precies hetzelfde. Ik houd niet van pakjes. Alles wat we serveren, is ambachtelijk gemaakt en heeft z’n eigen bijzondere smaak.’’
Will bereidt elke week een ander driegangenmenu met keuze uit twee voorgerechten, twee hoofdgerechten en twee nagerechten. En dat voor 25 euro. Verder staat er veel lekkers op de kaart. ,,Nu hebben we bijvoorbeeld maatjesharing, maar ook ham en meloen, een mooie ribeye en zeewolf.’’
Mergelhof is ook prima te gebruiken als uitvalsbasis, om golf en cultuur te combineren. ,,Je bent zo in Maastricht, Aken en Valkenburg. De ene dag golfen, de andere dag op pad. En dan kun je hier de rust en ruimte vinden om even helemaal te ontspannen en te genieten.’’
Artikel geplaatst op: 03 juli 2017 - 13:36

Gerelateerd

Delen