Beat the Pro wordt dit jaar verder ontwikkeld
De arena nog grootser

Het was even wennen, die kleine arena rond hole veertien op het KLM Open van vorig jaar. ‘Beat the Pro’ werd met enige scepsis ontvangen, maar bleek een succes. Vandaar dat het evenement dit jaar terugkeert, zelfs nog grootser van opzet.

Beat the Pro was een bijzondere primeur bij het KLM Open van vorig jaar. Niet eerder mochten amateurs zich voor één slag melden in een toernooi van de European Tour. Het idee werd kritisch ontvangen, maar nadat op zowel donderdag als zaterdag tientallen vooraf geplaatste amateurs zich meldden op de tee van de veertiende, werd het fenomeen ‘Beat the Pro’ massaal omarmd. Zeker nadat vier amateurs en ‘amateur’ Robert-Jan Derksen de pro’s van de Tour te kijk zetten.
Dit jaar keert Beat the Pro dus terug, en zelfs in een uitgebreidere vorm. Dat laatste heeft vooral betrekking op de omgeving van de veertiende hole. Die werd vorig jaar als een arena gepresenteerd. Dat was leuk om te zien. Maar dit jaar wordt de arena nog grootser. De 122 meter lange par 3 wordt straks volledig omsloten door tribunes en hospitality lounges. ,,Dat moet nog verder bijdragen aan de stadionbeleving op hole veertien’’, stelt toernooidirecteur Daan Slooter.
Topamateur

De eerste spelers hebben zich inmiddels al geplaatst voor Beat the Pro. Zo is onder andere topamateur Robin van Deutekom straks te zien op de veertiende, nadat hij in de kwalificaties zowel Robert-Jan Derksen als Thomas Levet te kort af was.
Verder is er een nieuw format voor de Charity Challenge. Dit jaar staan daarbij niet één, maar twee goede doelen centraal. Twee teams met bekende Nederlanders strijden op The Dutch voor ‘hun’ goede doel. In de Charity Battle wordt een bedrag ingezameld voor de Linda Foundation en het Fonds Gehandicaptensport.
Het Team Linda Foundation en Team Fonds Gehandicaptensport spelen tegen elkaar in een spannend matchplay format, vergelijkbaar met de Ryder Cup. De teams spelen in de ochtend negen holes matchplay gevolgd door een lunch en negen holes matchplay in de middag. Beide goede doelen ontvangen aan het eind van de dag een fraaie cheque. Het winnende goede doel verzekert zich bovendien van een uitnodiging voor de KLM Open Charity Battle in 2018.
Artikel geplaatst op: 16 juli 2017 - 10:13

Gerelateerd

Delen