Eindhovensche komt met prestigieus nieuw toernooi
Champions Trophy voor clubkampioenen

Er staan al flink wat leuke wedstrijden op de kalenders van de Nederlandse golfers. Maar voor een speciaal toernooi is altijd nog ruimte te vinden. De Eindhovensche komt met zo’n evenement: de QL Glenmorangie Champions Trophy. Een prachtige naam voor wat neerkomt op het kampioenschap voor clubkampioenen.

Op vrijwel alle golfclubs in Nederland wordt, zoals tijdens ieder golfseizoen, naar alle waarschijnlijkheid weer gestreden om het felbegeerde clubkampioenschap strokeplay. Voor veel golfers is dat een evenement waarnaar reikhalzend wordet uitgekeken. Het clubkampioenschap is meer dan zomaar een titeltje. Dat betekent status binnen de club, waar je een jaar lang te boek staat als de beste speler van allemaal. En vaak komt daar ook nog zoiets bij als bij voorbeeld een eigen parkeerplaats.
Voor de meeste golfers is die clubtitel de hoogste eer die er te behalen valt. Tot nu toe. Want de Eindhovensche brengt daar verandering in. Op 14 oktober is de prachtige bosbaan in het gebied tussen Eindhoven en Valkenswaard het toneel voor de QL Glenmorangie Champions Trophy. Dit is een evenement waaraan exclusief kan worden deelgenomen door de clubkampioenen strokeplay van de Nederlandse golfclubs. De clubkampioenen kunnen zich met elkaar meten en zo bepalen wie écht de beste clubgolfer is van Nederland.
Geen kosten

Er wordt die dag gespeeld over één ronde van achttien holes op de fameuze baan van de Eindhovensche. De spelvorm is uiteraard strokeplay. Minimum leeftijd voor deelname is achttien jaar. Aan deelname aan de Champions Trophy zijn geen kosten verbonden.
Clubkampioenen kunnen zich digitaal inschrijven via de website championstrophygolf.com. De uiteindelijk deelnemerslijst wordt samengesteld op basis van speelsterkte op de datum van inschrijving. Het definitieve deelnemersveld wordt bekendgemaakt op zaterdag 16 september tijdens het KLM Open. De organisatie is daar met een stand aanwezig.
Die organisatie bestaat overigens uit een gelouterd team. Dat heeft onder andere ervarng opgedaan met de organisatie van het NK Super Senioren. De organisatoren laten zich bovendien adviseren door een Raad van Advies, die bestaat uit gerenommeerde golfers, en bestuurders uit zowel de golfwereld als het bedrijfsleven.
Meer informatie is te vinden op de website championstrophygolf.com.
Artikel geplaatst op: 20 juli 2017 - 10:18

Gerelateerd

Delen