Golfsociëteit neemt revolutionaire nieuwe buggy in gebruik
Europese primeur Lage Vuursche

Opnieuw een Europese primeur voor Golfsociëteit De Lage Vuursche. De baan in Den Dolder heeft vijftien nieuwe E-Z-GO RXV buggy’s met ELiTE Lithium accu in gebruik genomen. Daarmee is de Lage Vuursche de eerste Europese gebruiker van deze revolutionaire nieuwe golfkar.

Saillant detail: ook in 2008 had De Lage Vuursche al een primeur als het gaat om het gebruik van buggy’s. De baan was destijds de eerste Europese gebruiker van de E-Z-GO RXV, die unieke technische kenmerken zoals een efficiëntere wisselstroom aandrijving en veilig automatisch remsysteem combineert met het hoogste gebruikerscomfort.
Met de introductie van de ELiTE series is E-Z-GO de eerste producent die lithium accutechniek op grote schaal toepast in golfkarren. Via een exclusieve samenwerking met Samsung-SDI wordt een volledig onderhoudsvrij accupakket geleverd. Het bijvullen, schoonmaken en natrekken van de accupoolklemmen is daarbij overbodig.
Hoog niveau

Arnoud de Jager is bijzonder tevreden met de komst van de vijftien spiksplinternieue buggy’s. ,,Op Golfsociëteit De Lage Vuursche streven wij naar een zeer hoog serviceniveau voor onze leden. De E-Z-GO RXV past hier perfect bij’’, vindt de directeur van Golfexploitatiemaatschappij De Lage Vuursche BV. ,,Deze golfkar biedt de golfer een optimaal comfort door meer zitruimte en ruimte voor golftassen en kleding. Ook het automatisch remsysteem draagt bij aan dit comfort, maar zorgt tevens voor een grotere veiligheid tijdens de golfronde.’’
Maar ook bij de bescherming van de golfbaan is de RXV onderscheidend. De Jager: ,,Het automatisch sperdifferentieel op de achterwielen voorkomt doorslippen van de wielen en daarmee schade aan de grasmat.’’ Het ELiTE lithium accusysteem doet daar nog een flinke schep bovenop. Met de liefst 85 procent gewichtsbesparing die deze accu’s opleveren wordt de baan aanzienlijk minder belast.
Onderhoud

Ook bij het onderhoud maakt het ELiTE accupakket het verschil. Was het onderhoud aan de RXV door het ontbreken van een conventioneel remsysteem al minimaal, met een volledig onderhoudsvrij accusysteem is ook dit gedeelte nu afgedekt. De accu wordt geleverd met vijf jaar fabrieksgarantie zonder gebruiksbeperking.
De geleverde karren zijn uitgevoerd met een zeven inch groot TFT-scherm met daarop het Textron Fleet Management (TFM) GPS-systeem. ,,Hiermee kunnen golfers afstanden bekijken, communiceren met de players assistants en scores bijhouden. Het online managementsysteem maakt het mogelijk zones in en uit te schakelen zodat de baan wordt beschermd als bijvoorbeeld de weersomstandigheden dit noodzakelijk maken zonder dat de karren geheel buiten gebruik dienen te worden genomen’’, licht De Jager toe.
Artikel geplaatst op: 22 juli 2017 - 10:20

Gerelateerd

Delen