Vier dagen lang op banen in Noordoost Nederland
Eerste editie Camper Cup

Vier banen uit het Noordoosten van het land houden samen de eerste editie van de Camper Cup. Dat betekent vier dagen spelen voor golfers met een camper. Het evenement wordt gehouden van maandag 31 juli tot en met vrijdag 4 augustus.

Je moet er maar op komen: een toernooi voor golfers die in het bezit zijn van een camper, en dan vier dagen lang verschillende banen bezoeken om daar in toernooivorm te spelen.
Eén van de mensen achter dat idee is Rob Bootsma van de Semslanden. Hij is enorm enthousiast over het nieuwe evenement. ,,Dit is een uniek toernooi’’, vindt Bootsma. ,,Volgens mij is dit het eerste vierdaagse toernooi in deze vorm in Nederland. We hebben bewust gekozen voor deze periode, omdat vele camperaars juist in die tijd er op uit gaan in eigen land. Overigens zijn ook buitenlandse golfers in het bezit van een camper meer dan welkom. Alle clubs zijn ingericht op camperplaatsen en zijn dus klaar om de camperaars een prettig verblijf op de golfbaan te verzorgen.’’
Overnachten

Die clubs, dat zijn achtereenvolgens de Hooge Graven in Ommen (31 juli), de Drentsche Golf & Countryclub bij Zijerveen (1 augustus), de Semslanden in Gasselternijveen (3 augustus) en tot slot op 4 augustus de Gelpenberg in het Drentse Aalden. Op deze banen wordt gespeeld en daarna kunnen de golfende camperaars er uiteraard ook blijven overnachten in hun mobiele onderkomen. Overigens is dus 2 augustus een rustdag, die bijvoorbeeld de gelegenheid biedt de fraaie omgeving te verkennen.
De eerste Camper Cup is bedoeld speciaal voor golfers die in het bezit zijn van een camper óf camperaars die golfen. De vier banen onderstrepen hiermee nog eens de samenwerking die zij hebben in de Greenfeecarroussel en Nederlands eerste campertrail langs de golfbanen.
Gezellig golfen

Deze eerste editie staat open voor golfers van ieder niveau mits in het bezit van een handicap. Getuige deze toegankelijkheid willen de banen benadrukken dat tijdens deze vierdaagse gezellig golfen met gelijkgestemde camperaard centraal staat. En ook het tarief voor deelname maakt het toernooi toegankelijk: slechts 120 euro per deelnemer voor vier speeldagen, inclusief gratis staanplaats. De deelnemende banen hopen op een deelnemersveld van 20 tot 40 deelnemers maar zullen bij een groter animo niet schromen om het toernooi uit te breiden.
Ook aan de niet golfende camperaar is gedacht, zoals bijvoorbeeld twee personen die samen reizen, maar niet allebei golfen. Iedere baan zorgt voor een alternatief (en vrijblijvend) programma. Daarnaast zullen alle clubs de deelnemers een aanbieding doen voor een ontbijtservice en uiteraard maken de clubhuizen in de avond met alle liefde een maaltijd voor de deelnemers.
Meer informatie over het toernooi en een inschrijfformulier is te vinden op de website www.campercup.nl .
Artikel geplaatst op: 24 juli 2017 - 10:22

Gerelateerd

Delen