Winst, maar geen kwalificatie

Na de eerste twee wedstrijden van het seizoen gaan de wedstrijden gewoon door. De eerste wedstrijd deze maand was op de Wouwse plantage. Deze wedstrijd won ik vorig jaar en ik voel me hier thuis. Dit jaar heb ik ervoor gekozen om samen met mijn coach Florus Josten in zijn Volkswagenbus te slapen. Het is niet groot, maar zeker gezellig met twee personen.
Na twee spannende dagen golf win ik dit toernooi opnieuw. Ik speelde zeer goed. De eerste dag maak één foutje en vijf birdies voor -4. Er zat meer in, maar ik ben zeer tevreden over de eerste ronde. De tweede dag begon ik super met -2 na vijf holes. Het zag er naar uit dat ik een goede score ging maken, maar met drie bogeys in de volgende vier holes dacht ik ‘dit wordt het niet meer’. Uit het niets maak echter ik birdie op elf en eagle op twaalf, waardoor ik in een flow kwam. Na 36 holes en een score van -6 bleef ik uiteindelijk twee slagen voor de runner ups. Super blij met mijn tweede overwinning van het seizoen.
Kleine griep

Na de zinderde wedstrijd op de Wouwse heb ik een kleine griep gehad. Ik ben daardoor drie dagen ziek geweest. Niet ideaal als je bedenkt dat de kwalificatiewedstrijd voor het KLM Open gespeeld werd vijf dagen na Wouwse. De twee keer negen holes wedstrijd tijdens de ING Golfweek is toch belangrijk, want ik wil me enorm graag kwalificeren voor het KLM Open dat gespeeld word op The Dutch. Het was een nieuw concept waarin er twee keer negen holes gespeeld werd. Na elke negen holes kreeg de beste score een kaart voor het Open. Helaas voor mij kreeg ik beide dagen de flow totaal niet, met scores van en was ik volledig kansloos voor een kaart.
Verregend

Hier kon ik natuurlijk niet te lang bij stilstaan, want de volgende kans deed zich alweer voor: het profkampioenschap dat gespeeld wordt op de Lage Vuursche. De wedstrijd geeft nog een kans voor het KLM Open. De eerste dag is compleet verregend. Ik kwam aan om half acht en om twaalf uur werd er verteld dat we maar één ronde zouden spelen op donderdag 13 juli. Helaas maak ik 74, niet genoeg voor de winst. Tijdens de ronde heb ik echt een gevecht gevoerd met mezelf. Dat verlies je altijd.
Het probleem van de laatste twee wedstrijden is dat mijn bal goed sla van tee tot green. Ik geef mezelf genoeg kansen, maar doordat ik geen geduld heb tijdens de ronde krijg ik het niet voor elkaar de rust te creëren die nodig is om een goede prestatie te leveren. Hier ga ik de komende tijd aan werken. Veel spelen en trainen op short game voor extra rust in mijn spel.
De volgende wedstrijd speel ik op de Pro Golf Tour in Northeim. Ik kijk hier echt naar uit omdat het lang geleden is dat ik een driedaags toernooi heb gespeeld.
Fernand Osther
Artikel geplaatst op: 20 juli 2017 - 13:28

Gerelateerd

Delen