Professionals na negen holetjes op Prise d’Eau naar KLM Open
Wildcards Miller en Van Uden

Ruben van Uden is pas een paar weken professional, maar de speler van de Eindhovensche heeft nu al voor elkaar wat hem in zijn loopbaan als amateur nooit lukte: het KLM Open spelen. Samen met Ralph Miller verdiende hij tijdens de ING Private Banking Golf Week een wildcard.

Ruben van Uden (26) kan terugkijken op een verdienstelijke loopbaan als amateur, met een aantal mooie overwinningen. Vorig jaar zegevierde de Brabander nog als amateur in het Nationaal Open Matchplay. Tijdens de competitie van dit jaar in de hoofdklasse kondigde Van Uden al aan dat hij na het afronden van zijn studie de stap naar de professionals wilde zetten.
Vijf onder

Dat deed Van Uden dus enkele weken voor de Golf Week, waarbij op Prise d’Eau door de professionals twee wildcards voor het KLM Open te verdienen waren. Al op de eerste dag sloeg Van Uden toe. Met een score van vijf onder de baan troefde hij iedereen af. Ralph Miller volgde op twee slagen.
Diezelfde Miller was een dag later wel succesvol. De professional van de Lage Vuursche leverde een kaart in met een score van twee onder de baan, net als Rob van de Vin en Lars Buijs. Dat betekende een play-off, maar niet over een volledige hole. Het ging er slechts om wie in de ‘stadionhole’ de bal het dichtst bij de pin sloeg; een ordinaire neary dus. Het maakte Miller allemaal niets uit. Hij won en begint straks aan zijn veertiende KLM Open.
Makkelijk

Wat dat betreft waren de wildcards toch wel makkelijk te verdienen. De pro’s hoefden op Prise d’Eau slechts twee keer negen holes te spelen: een keer op zaterdag en een keer op zondag. En de beide resultaten stonden volledig los van elkaar. Er zijn in het verleden heel wat professionals geweest die meer hebben moeten doen om het KLM Open te bereiken.
Doet niets af aan de prestaties van Ruben van Uden en Ralph Miller, die in september gewoon kunnen aantreden op The Dutch. Miller deed dat vorig jaar ook al, net als twaalf keer daarvoor op andere courses. Voor Van Uden wordt het echter een heel bijzondere ervaring.
Artikel geplaatst op: 18 juli 2017 - 13:04

Gerelateerd

Delen