Ongenaakbaar in Campine Junior Golf Classic
Van der Voort wint in België

Judith van der Voort heeft haar seizoen voorzien van een mooie zege. De speelster van Princenbosch zegevierde in de Campina Junior Golf Classic. Op de baan van de Kempense Golf Club in het Belgische Mol was de Brabantse ongenaakbaar.

Na de eerste dag ging Judith van der Voort al aan de leiding. De 20-jarige speelster moest die positie na een ronde 75 echter wel delen met haar landgenotes Chloe Schreurs en Chantal Paassen. Van der Voort zal na die ronde nog wel eens hebben teruggedacht aan de achttiende hole, een par 5. Daar holede ze uiteindelijk uit voor een negen, waardoor een score onder par ineens een score van drie boven werd.
De twee dagen daarna toonde Van der Voort echter wat zij waard is. Met rondjes level par 72 en 73 en een totaal van 220 () was ze te sterk voor alle concurrenten. De Deense Nicole Bonde Lerup en de Zwitserse Ginnie Lee bleven nog het dichtst in de buurt. Maar wat is dicht als je op zes slagen achterstand staat?
Zo zegevierde Van der Voort heel ruim in het overall klassement. Overbodig te zeggen dat ze ook de beste was in het klassementje tot 21 jaar, al namen daar slechts vier speelsters aan deel. Brenda Kroeze (229) en Amber Somers (234) werden daar de nummers twee en drie.
Bij de jongens ging de overall zege naar de Duitser Niklas Griffiths. Hij noteerde na drie dagen spelen 215 slagen, één onder de baan. Beste Nederlander was daar Jorden Bing Jurriëns. De speler van het Rijk van Nijmegen kwam tot 222 (). Daarmee eindigde hij als tweede in het klassement voor spelers tot 18 jaar, waar Thom Hoetmer (225) derde werd. Floris-Jan Oosterhof (225) eindigde als derde in de categorie tot 21 jaar.
Artikel geplaatst op: 17 juli 2017 - 18:38

Gerelateerd

Delen