Martijn & Jan Kees

Hi Martijn
Je zit nog wel eens in een vliegtuig, op weg naar een golfbestemming. Je moet in al de jaren dat je voor mij werkt hebben geleerd wat je als golfende luchtreiziger wel en zeker niet moet doen. Ik denk dat iedereen wel eens zijn of haar tas of koffer is kwijtgeraakt. Of dat een onvriendelijke baliemedewerker een extra fee voor het vervoeren van de golftas vroeg die zo hoog was dat je er bijna een nieuwe set voor kon kopen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de beschadigde drivers. Heb je voor de do's en dont's een top-5?
Jan Kees
Hi Jan Kees,
Nou, dat kon wel eens de makkelijkste vraag zijn die ik ooit van je heb gehad! In willekeurige volgorde zou ik iedereen het volgende willen adviseren:
* Informeer jezelf naar het aantal kilo's dat je bij de maatschappij waar je mee vliegt mee mag nemen in je golftas. Bij de één mag een set maar 12 kilo wegen (onmogelijk, tenzij je je halve set thuis laat), bij de andere 15 kilo, en elders maakt het weer niet uit. Kilo's boven de limiet zijn duur!
* Heb je vooraf betaald voor je clubs (altijd te adviseren), maak thuis dan een printje en neem dat mee als bewijs. Opvallend vaak is er 'niets te vinden in het systeem'. Jouw woord legt het snel af tegen dat van de baliemedewerkster, maar tegen een geprint bewijs valt weinig in te brengen.
* Ga je maar kort op reis? Dan kan je een huurset overwegen. Met de almaar stijgende kosten voor clubs en andere bagage, kan het zomaar zijn dat huren niets duurder is dan je eigen spullen mee te nemen. En je reist nog lekker licht ook.
* Je mag niet voor niets handbagage mee nemen, benut die dan ook verstandig. Je zal de eerste niet zijn die zijn bagage één of meerdere dagen moet missen. Met een huursetje los je veel op, maar een paar schone sokken, een verse polo, onderbroek én een golfhandschoen passen altijd wel in de handbagage.
* De nachtmerrie voor elke golfer: een gebroken driver omdat deze in het vliegtuig klem kwam te zitten. Zorg dat je clubs niet het langste onderdeel in de tas zijn. Er zijn speciale hulpmiddelen te koop, maar een ouderwetse bezemsteel voldoet uitstekend om de kracht van een klem zittende tas niet op je dure clubs af te wentelen.
Prettige reis,
Martijn
Artikel geplaatst op: 28 augustus 2017 - 13:50

Gerelateerd

Delen