Blijven Golfen biedt een ervaren fysiotherapeut met een passie voor golf
Op weg naar blessurevrij golfen

U bent een fervent golfer, vindt het heerlijk wekelijks een rondje te lopen in goed gezelschap. Toch merkt u in de loop van de jaren dat het niet meer helemaal vanzelf gaat.

U ervaart af en toe klachten. Geen wonder, u wordt een dagje ouder en het lijf wordt iets minder soepel. Af en toe heeft u last van pijn of blessures. Uw swing is niet meer de oude. De kwaliteit van uw spel gaat achteruit, en zo wordt golfen steeds minder leuk. Zonde!
,,Terwijl de oplossing zo voor de hand ligt’’, stelt Martin Poortinga, GPA gecertificeerd golffysiotherapeut. ,,Een fysio met verstand van golf. Er is geen enkele reden niet langer plezier te hebben in uw golfspel. Met het Blijven Golfen concept krijgt u de tools, en inzicht in het ontstaan van uw klachten. U leert wat te oefenen. Hiermee kunt u nog jarenlang genieten op de baan.’’
Golfblessures verhelpen en voorkomen
Met het Blijven Golfen concept bent u zelf in staat uw klachten te verhelpen. Samen met de golffysiotherapeut bepaalt u de factoren die u gaat aanpakken. Denk hierbij aan een training die uw verbeterpunten bevatten. Bijvoorbeeld het versterken van uw rompspieren en of het vergroten van uw romprotatie. Geen ingewikkelde therapie, wel een op maat gemaakt pakket. Samengesteld door een ervaren golfer en therapeut met een geoefend oog. De basis moet goed zijn. Dat is waar u aan gaat werken.
Stappenplan

Tijdens ons kennismakingsgesprek hoor ik graag welke problemen u ervaart tijdens het golfen. Waar heeft u last van? Hoe loopt uw swing? Wat wilt u verbeteren? Zo kan ik bepalen waar u behoefte aan heeft. Tegelijkertijd kunt u beslissen of u mij uw behandeling toevertrouwt.
De fysieke screening bestaat uit een vast aantal testen die uw fysieke gesteldheid in kaart brengt. Deze meting wordt direct doorvertaald naar uw golfswing. Vaak is er een directe relatie met uw behoefte en doelstelling. Belangrijk onderdeel van de screening is de afstemming met u. Voldoende inzicht in de werking van uw lichaam tijdens de swing is essentieel voor het proces van trainen en verbeteren.
Training en behandeling
Aan de hand van de screening maak ik een training- en behandelschema dat erop gericht is uw fysieke beperkingen aan te pakken, afgestemd op uw behoefte en ambitie op de golfbaan. Deze training overleg ik ook met uw golfpro, zodat uw training op de baan hierop aansluit.
Wanneer er een indicatie is voor reguliere fysiotherapie wordt u hiervoor behandeld. In een aantal fysiotherapeutische sessies worden de voorwaarden gelegd om verantwoord te gaan trainen. Deze sessies worden vergoed door uw zorgverzekeraar vanuit de aanvullende polis. In de training gaat u zelf werken aan uw verbeterpunten. De training bestaat uit een serie oefeningen en drills die samengesteld zijn vanuit de screening.
Preventieve training
Om te voorkomen dat u in de toekomst nieuwe klachten krijgt, adviseer ik om te blijven trainen zodat uw spieren sterk blijven, en mobiliteitsverlies wordt voorkomen. U bent van harte uitgenodigd mee te doen aan mijn groepslessen voor golfers. Alle oefeningen die we doen zijn gericht op de spier- en peesgroepen en gewrichten die bij golf worden belast. De trainingen vinden plaats in Medisch centrum te Cleeff of op de club waar u speelt.
Het resultaat van dit stappenplan: u kunt klachtenvrij blijven golfen.
Artikel geplaatst op: 02 september 2017 - 08:41

Gerelateerd

Delen