KLM Open: vier dagen genieten van topgolf op The Dutch
Joost als titelverdediger

Het is zonder twijfel het grootste feestje voor golfend Nederland: het KLM Open. Al bijna honderd jaar wordt het toernooi gespeeld, en elke keer blijft het weer een evenement om naar uit te kijken. Zeker nu, met Joost Luiten als titelverdediger.

Dat is voor Joost Luiten geen nieuwe, maar wel een heel bijzondere rol. Het overkwam hem natuurlijk al eerder dat hij zijn titel moest verdedigen. Dat was destijds op De Kennemer. Nu mag Luiten het proberen op The Dutch, de baan die hij zo goed kent en die hem vorig jaar zoveel mooie herinneringen bezorgde.
Want wat was het geweldig, een jaar geleden. Een andere omgeving, een nieuwe baan, maar achteraf een course waar alles perfect op z’n plek viel. Fantastisch golf, een zinderende strijd en uiteindelijk Joost Luiten als ongenaakbare winnaar, die een prachtig feest mocht vieren op de achttiende hole.
Dat schept natuurlijk wel meteen verwachtingen, en dat is in dit geval best lastig. Want kan het KLM Open 2017 de editie van vorig jaar overtreffen? Je zou bijna zeggen van niet. Tenzij Joost natuurlijk nog een keer voor een enorme stunt weet te zorgen.
Blikvanger

De concurrentie is in ieder geval flink. Ernie Els is erbij, en dat is opvallend. Werd als één van de laatste aanwinsten vastgelegd, maar de Zuid-Afrikaan is natuurlijk een absolute blikvanger. En hij kan nog steeds wel een betje golfen. Benieuwd wat hij op The Dutch presteert.
Dat geldt ook voor Lee Westwood, de Engelsman die ook werd gepresenteerd als uithangbord voor dit KLM Open. Een grote staat van dienst, oud-winnaar van het Dutch Open, en nog altijd in staat tot grote dingen.
Zo zijn er meer naturlijk. Bernd Wiesberger, Andy Sullivan, Chris Wood, om er maar een paar te noemen. Ze komen allemaal terug verderop in dit magazine, dat voor een flink deel gewijd is aan het KLM Open. Zorg dat je het zelf in ieder geval niet mist. Houd de agenda vrij van donderdag 14 tot en met zondag 17 september en kom naar The Dutch om te genieten van het beste dat golf te bieden heeft.
Artikel geplaatst op: 05 september 2017 - 11:25

Gerelateerd

Delen