Golfen in historisch cultuurlandschap net ten noorden van Osnabrück
Ontdek schoonheid van Varus

Nederlandse golfers zijn inmiddels bekend met een aardig aantal banen in Duitsland. Het goede nieuws is echter dat we een nog veel groter aantal courses nauwelijks kennen. Neem Golfclub Varus, net ten noorden van Osnabrück.
Golfclub Varus biedt een fraaie course en uitstekende faciliteiten.

In de betoverende natuur van het Unesco Global Geopark Terra.vita, op historische gronden waar in het jaar negen na Christus de slag bij Varus tegen de Romeinen werd uitgevochten, ligt verscholen in het groen van het Wiehengebergte de 18-holes golfbaan Varus.
De in 1996 opgerichte Golfclub Varus beschikt als een van weinige golfbanen in Duitsland over een intelligent afwateringssysteem, waardoor de baan het gehele jaar door te bespelen is. Dat betekent wel vijf maanden meer golfplezier.
De golfbaan strekt zich uit over een prachtig parklandschap van circa honderd hectare. Wie liever niet loopt, kan een milieuvriendelijke, geluidloze elektrische golfkar huren. Bovendien is de hele baan gemakkelijk te begaan, ook voor mensen die moeilijk ter been zijn.
Naast de uitdagende 18-holes wedstrijdbaan, is er nog een 3-holes Easygolf korte baan, gedeeltelijk overdekte driving range met 22 afslagplaatsen en een golfschool. Het oefenterrein is royaal en bestaat uit een putting-, chipping- en pitching-green en een oefenbunker.
Introductie
Bij Golfbaan Varus is iedereen welkom. Alleen, met z’n tweeën of met een groep. Misschien hebt u nog nooit gegolfd en wilt u eens gebruik maken van de gratis introductietraining? Elke eerste zaterdag van de maand tussen 14 en 16 uur komen er veel beginnende golfers naar Golfclub Varus, om te onderzoeken of zij het leuk vinden op een sportieve manier in de natuur actief te zijn. Vanwege de grote belangstelling, is het wel nodig van tevoren te reserveren.
Het clubhuis bevindt zich in een traditionele Nedersaksische boerderij uit de achttiende eeuw. Hier bevindt zich ook de ontvangst, het secretariaat, de kleedruimtes en de proshop met alle gebruikelijke en benodigde golfattributen. Hier begint iedere golfronde.
Het clubleven is bruisend en laagdrempelig, met veel toernooien en evenementen, nadrukkelijk ook voor golfers met een beperking.
Pauze
Café-restaurant ‘Fair Way’ bevindt zich eveneens in het clubhuis. Hier kan zowel binnen als buiten op het terras genoten worden van een hapje en drankje. De overgang van hole negen naar hole tien is doordacht uitgekozen. Die bevindt zich namelijk direct bij het clubhuis. Dat maakt het wel heel aantrekkelijk om halverwege de golfronde even van een pauze te genieten.
Petrus Hofkens, die ook bij Golfclub Artland in Ankum bij Osnabrück actief is, heeft zich als contactpersoon voor Nederlandse golfers bij Varus gevoegd. Hij is al een goede bekende bij Nederlandse golfspelers en heeft de taak op zich genomen nu op beide golfbanen de Nederlandse gasten rondom te verzorgen. Allebei fantastische, prachtig aangelegde banen, toch totaal verschillend, en beide altijd bespeelbaar. Er staat dus niets meer in de weg voor een ontspannen golfvakantie.
De prachtige omgeving met veel cultuur, buitensportmogelijkheden, bezienswaardigheden en oude plaatsjes met romantische vakwerkhuizen, nodigen uit voor een sportief uitstapje van één of meerdere dagen. Petrus Hofkens helpt graag een interessant en actief programma samen te stellen.
Neem gerust contact op via mail: petrus.hofkens@osnanet.d
Artikel geplaatst op: 02 oktober 2017 - 11:51

Gerelateerd

Delen