Robbie van West bijzonder sterk

Golf blijft een raar spelletje. Een maandje geleden beende Robbie van West met zijn gezicht op onweer weg op The Dutch. Maar op het Italiaanse Bogogno liet hij weer zien wat hij wél kan. Van West was ijzersterk en kwalificeerde zich eenvoudig voor de volgende ronde in de Qualifying School.
Robbie van West eindigde knap als derde in Italië.

Bittere teleurstelling kenmerkte Robbie van West na twee rondjes KLM Open, waarin hij met plus vijftien achter zijn naam naar huis kon. ,,Ik baal enorm, maar dit is golf. Het is hard, het is topsport’’, wist Van West.
Op Bogogno maakte hij weer kennis met de andere kant van golf, met de kant die zo mooi is als het allemaal lekker loopt. Van West kwam nimmer boven par, en stond er na een openingsronde 70, gevolgd door een 68 met zes onder de baan al prima voor. Die positie gaf hij niet meer weg. Sterker, Van West zette nog wat stappen naar de bovenkant van de ranglijst. Met een derde ronde in 70 slagen en een bijzonder fraaie slotronde in 66 strokes speelde Robbie van West zich naar een prima score van veertien onder de baan en een uitstekende derde plaats. Overbodig te zeggen dat Van West zich over plaatsing voor de volgende fase nooit druk hoefde te maken.
Dylan Boshart kwam daar niet in de buurt. Na een uitstekende start was hij al acht onder de baan, maar dat kon Boshart niet volhouden. Met daaropvolgend 75 en 72 kwam hij uit op vijf onder par, en dat was te veel.
De verse professional Davey Porsius miste de cut. Hij zag zichzelf op Bogogno te veel fouten maken om een rol te kunnen spelen. Met 73-73-72 voor plus twee bleef zijn inbreng beperkt tot drie ronden. Die haalde Robin Kind niet eens. Na een eerste ronde in 84 slagen trok hij zich terug.
Artikel geplaatst op: 14 oktober 2017 - 14:43

Gerelateerd

Delen