Taco Remkes sterk op Ribagolfe

Kwaliteit verloochent zich niet, en dat laat Taco Remkes keer op keer zien. De Amsterdammer is inmiddels een lepe, oude rot in het vak, en ook al wil het lijf niet meer meewerken, hij laat nog regelmatig zien dat hij geweldig kan golfen. Dat deed hij dus ook in Portugal, op de baan van Ribagolfe.
Taco Remkes laat zien dat hij nog steeds heel goed kan golfen.

De 32-jarige Remkes, ooit goed voor onmiddellijke promotie naar de European Tour na drie zeges op de Challenge Tour, haalde ook op Ribagolfe weer een aardig huzarenstukje uit. Dat was nodig ook, want overtuigend was het niet wat Remks aanvankelijk liet zien. Een eerste ronde in drie boven par 75 slagen noopte hem al meteen tot daden in ronde twee. Dat lukte met een knappe 67. Maar met 73 in de derde ronde waren de problemen weer volop terug.
Dan komt toch weer de kwaliteit van Taco Remkes bovendrijven. Op het moment dat het echt moest, liet hij zien wat hij kan. Met een dreigende roemloze uitschakeling als een donkere wolk boven zijn hoofd, gooide Remkes er een prachtige ronde 66 uit, waarmee hij in één keer uitkwam op een totaal van zeven onder de baan. En dat was precies genoeg om op plaats 21 door te stomen naar de tweede fase.
Daarmee was Remkes de enige Nederlander die doorging in Portugal. Rowin Caron kwam na 70-72-72-71 uit op drie onder par. Op zich netjes, maar niet voldoende om door te gaan. Maarten Bosch (71-73-74-70/par) kwam ruim te kort, terwijl Jeroen Krietemeijer (78-78-78/) en Severiano Prins (79-82-73/) de cut misten.
Artikel geplaatst op: 14 oktober 2017 - 14:46

Gerelateerd

Delen