Osther en Keunen door op Hardelot

Op de baan van het Franse Hardelot leverden Fernand Osther en Lars Keunen uitstekende prestaties. De twee plaatsten zich met relatief gemak voor de volgende fase van de Qualifying School.
Lars Keunen: als amateur door in de Qualifying School.

Voor Fernand Osther hing er veel af van zijn optreden op de Franse bosbaan. De Limburgse professional richt zich in principe al het hele seizoen op de Qualifying School omdat hij eindelijk afscheid wil nemen van de toernooitjes op het derde niveau van Europa.
De start van Osther was in ieder geval veelbelovend, al kwam die ook niet helemaal onverwacht. In september deed hij het immers eerst al heel goed door het Nationaal Open te winnen, en daarna liet hij ook in het KLM Open indrukwekkende dingen zien. Die lijn trok Osther door op Hardelot. Na een opening in level par 71 dook de golfer uit Venlo drie dagen lang onder par. Met een tweede ronde in 67 maakte hi flinke stappen in het klassement, en de 69 en 70 die hij liet volgen waren ruim voldoende om met een score van zeven onder par door te gaan naar de tweede fase. Osther werd achtste.
Keunen

Drie plekken lager zag hij een landgenoot in Lars Keunen. De speler van de Eindhovensche kwam als amateur naar Hardelot, maar dat weerhield hem er niet van uitstekend te presteren. Keunen sloeg toe in de tweede en vierde ronde, met respectievelijk 65 en 68. De eerste ronde ging in level par, de derde was drie boven.
Daarover zal Keunen niet helemaal tevreden zijn. Te wisselvallig. Maar de Brabander bevestigde andermaal zijn reputatie als birdiekoning. Keunen maakt de birdies heel makkelijk als hij op dreef is, en die eigenschap bleek op Hardelot goud waard.
Voor zijn clubgenoot Ruben van Uden – sinds halverwege dit jaar professional en Lars Buijs liep het bezoek aan Hardelot minder goed af. Zowel Buijs (73-72-75/) als Van Uden (77-78-72/) misten de cut.
Artikel geplaatst op: 14 oktober 2017 - 14:48

Gerelateerd

Delen