Dankzij Thanksgiving in Canada

In Canada werd ik drie jaar lang begeleid door ‘s werelds beste rotationele expert Jason Glass. En nu was hij in Amsterdam! Hij presenteerde twee dagen de TPI Level 1 cursus aan golfpro’s, fysio’s en fysieke coaches.
Deze cursus herhaal ik elk jaar als onderdeel om mijn jaarlijkse studiecredits te behalen, maar heb ik voor het eerst gevolgd in 2009. Toch leer ik elke keer weer iets bij, ontmoet ik nieuwe professionals en leer ik van de TPI instructeurs over de nieuwste ontwikkelingen in de golfwereld. Ik vind het geweldig.
Maar wat je wellicht niet wist… Ik heb tijdens mijn studie aan de universiteit van British Columbia als assistent van Jason Glass gewerkt voor ‘ons’ golfteam, en begeleide daarnaast het University & National Field Hockey Men’s team. Detail: de nummer één sport in Canada is ijshockey, maar die noemen ze daar juist gewoon ‘hockey’. Het is zo fantastisch te ervaren hoe daar de cultuur ‘letterlijk’ leeft rondom hockey. Hoe kon het anders dat mijn roommate de goalie van het universiteits team was?!
Dankbaar

Voor alle ervaringen en fantastische momenten in Canada ben ik enorm dankbaar. Maar hoe kwam ik er nou bij om in Vancouver te gaan studeren? Na een pittige ingangsprocedure van anderhalf jaar voorbereiding - toen ik nog in Zuid-Spanje woonde - besloot ik om in mijn eentje naar Canada te gaan. Mijn passie voor sport, bewegen en gezondheid zat er al dik in maar ik wou mijn kennis vergroten en verdiepen.
Na veel research kwam ik terecht bij UBC. Ik heb enorm genoten van de studie, de locatie, de cultuur maar vooral van de mensen en vriendschappen voor het leven. Uiteraard moet ik erbij zeggen dat zonder de steun vanaf de ‘andere kant van de wereld’ (dat toen nog met schokkende skype telefoontjes ging), zoiets nooit mogelijk was geweest. Ongeveer zes jaar terug zat ik aan een echte Canadese Thanksgiving tafel met kalkoen en pompoentaart. En daarmee werd ik geïnspireerd dit verhaal met jullie te delen en hopelijk jullie hiermee te inspireren.
Volgende jaar staat voor mij het tweejaarlijkse World Golf Fitness Summit in Orlando op het programma. Deze conferentie met topcoaches vanuit de hele wereld geeft mij de mogelijkheid mijn expertise uit te breiden, mijn collega-vrienden terug te zien en nieuwe mensen te ontmoeten met dezelfde passie.
Trends

Maar vooral geeft het mij de mogelijkheid om de nieuwste trends te spotten, ‘ground breaking’ technieken te leren, en de meest effectieve behandelingen over te brengen naar Nederland.
Zoals Jason Glass mij weer herinnert: de basis van rotationele explosiviteit en de ‘transfer of energy’ op de meest efficiënte manier begint bij een mobiel en stabiel lichaam. Het volledige interview met Jason kun je terugvinden op mijn blog.
In de headquarters van TPI in California USA, waar ik al meerdere keren ben geweest, bestuderen ze de topgolfers van de PGA Tour. Toen ik de opleiding daar als TPI Junior coach deed vloog de vonk over. Dit leidde mij uiteindelijk naar mijn huidige missie: het realiseren van een gezonde en fitte golf gemeenschap. En ik nodig je uit…
Ik nodig je uit op zaterdag 4 november op The Dutch Academy tussen 12.00 en 16.00 uur. Kom kennismaken, gezellig kletsen en ontdek wat persoonlijke kracht, conditie en flexibiliteittraining voor jou én je golfspel kan betekenen. Aanmelden kan via info@lpgolfperformance.nl
Liesbeth
Artikel geplaatst op: 22 oktober 2017 - 10:04

Gerelateerd

Delen