Van Dam vierde in
Open de France

Anne van Dam eindigde als gedeeld vierde in het Lacoste Open de France. Een prima klassering voor de Nederlandse, die de overwinning zag gaan naar de Amerikaanse Cristie Kerr.

Anne van Dam (22) begon het toernooi op de Golf de Chantaco uitstekend. Ze liet haar openingsronde 65 volgen door een prima 67 en nestelde zich zo bij de beste dames op het leaderboard. Maar daarna wist ze weinig winst meer te boeken. Sterker, in de derde ronde leverde Van Dam een slag in, en met level par 70 op de slotdag schoot ze verder ook niets op.
Die laatste score ws een teleurstelling voor Van Dam, die op de eerste negen liefst vier birdies noteerde en daarmee op weg was naar een topnotering. Maar door vier birdies op de tweede negen werd alle winst weer tenietgedaan. De Arnhemse eindigde zo als vierde, op tien slagen achter Kerr. Daar verdiende ze iets meer dan tien mille mee.
Niettemin had Van Dam de pee in. Ze voelde heel goed dat er voor haar veel meer te halen was geweest. ,,Ik had hier tweede moeten worden’’, stelde ze onomwonden. ,,Daar was ik blij en tevreden mee geweest. Natuurlijk, vierde is ook best mooi, maar op de laatste negen geef ik met simpele dingen een hogere klassering weg. Daarom baal ik ook. Er zat veel meer in.’’
Artikel geplaatst op: 16 oktober 2017 - 10:08

Gerelateerd

Delen