Amerikaan winnaar van senior toernooi de Dutch Masters
Dennis bedwingt The Dutch

Clark Dennis is de eerste winnaar geworden van de Dutch Masters. Op de baan van The Dutch had de Amerikaan na drie dagen spelen precies één slag voorsprong op een achtervolgend drietal.

Op de European Senior Tour is Clark Dennis nog een relatief nieuwe naam. De Amerikaan verdiende pas dit jaar zijn kaart, nadat hij in februari de Qualifying School voor de Senior Tour succesvol had afgesloten. Geen toeval, zo liet hij zien in Spijk. Het was voor Dennis namelijk al zijn tweede titel in korte tijd.
Voor The Dutch was het ook de tweede in korte tijd, namelijk het tweede toptoernooi binnen een paar weken. Eerst natuurlijk het KLM Open, en nu minder dan en maand later de Dutch Masters. Daarmee werd op de topbaan bij Spijk de terugkeer gemarkeerd van Europees topgolf voor senioren, waarvoor de mensen bij The Dutch zich zo hard hadden gemaakt.
Heel speciaal

,,Die wens leefde bij alle founders van The Dutch’’, vertelde Alan Saddington al eens. Hij nam zelf ook deel, net als Tim Giles. ,,Niet de reden waarom we dit doen, maar het was bijna een droom. We mochten op onze eigen baan een toernooi spelen met onze oude maatjes. Dat was heel, héél speciaal.’’
Zo zal Clark Dennis er ook over denken. De Amerikaan legde de basis voor zijn overwinning al op de eerste dag met een knappe ronde 69, twee onder de baan. In de tweede ronde gaf hij een slag prijs, maar op de slotdag deed Dennis werkelijk niets fout. Hij noteerde zeventien parren en precies één birdie: op de korte par 5 zesde hole. En uitgerekend die birdie bezorgde hem de zege.
Hij zag namelijk hoe achter hem een hevige strijd woedde, met onder andere Carl Mason. Hij leidde nog na dag twee en was op jacht naar een nieuw record: overwinning nummer 26 op de Senior Tour. Die kwam er niet omdat Mason onder andere door een dubbel bogey op de elfde slechts tot een ronde één boven par kwam.
Andrew Oldcorn, met een ronde 68, en Paul Eales met een rondje 69 plaatsten ook nog een aanval op de leidende positie van Dennis, maar ze bleven beiden net als Mason op één slag steken.
Geweldig

Clark Dennis was zielsgelukkig met de winst. In september won hij nog het Senior Italian Open, maar dat deed hij na 36 holes nadat de laatste ronde was geschrapt wegens zware regenval. Nu liet de Amerikaan zien ook over drie ronden te kunnen winnen. ,,Het voelt geweldig weer te winnen’’, vertelde hij. ,,Italië was fantastisch, maar toch. Het was maar 36 holes en dan wil je laten zien dat je ook op de laatste dag na 54 holes kunt winnen. Dat gebeurde hier, en daar ben ik enorm blij mee.’’
Dennis was ook content met zijn spel. ,,Ik speelde erg goed, alleen putte ik niet geweldig. Gelukkig viel de bal wel op de zeventiende toen dat nodig was. Maar dit is een baan waar je geduldig moet zijn, waar je veel moeilijke schoten kunt hebben, en waar echt overal gevaar loert.’’
Na zijn zege in Spijk heeft Clark Dennis nog één doel. ,,Tja, de Order of Merit winnen’’, erkende hij lachend. ,,Nu ik aan de top sta, wil ik daar blijven. Dat zou mijn golfseizoen met recht perfect maken.’’
Artikel geplaatst op: 17 oktober 2017 - 08:19

Gerelateerd

Delen