Titelkandidaten moeten vol aan de bak om zelfs kruisfinales te halen
Topteams in poule des doods

De indeling van de hoofdklasse bij de heren deed hier en daar wel wat wenkbrauwen fronsen. Zeker poule twee mag er zijn. Dat is zonder enige twijfel de ‘poule des doods’, zoals dat zo mooi heet. Zeker vier clubs daarin zijn serieuze kandidaten voor de kruisfinales.
Houtrak, de kampioen van 2017, moet het doen zonder versterkingen.

Ga er maar even aan staan: landskampioen Houtrak, verliezend kruisfinalist de Haagsche, de sterke teams van de Noordwijkse en De Pan, en dan ook nog eens Princenbosch. Die laatste club miste vorig jaar de kruisfinales, maar liet wel een heel sterke indruk achter. Om dit jaar wel bij de laatste vier te komen, moeten de Brabanders nu echt een topprestatie leveren.
Maar dat geldt ook voor de andere teams in deze poule, waarin Merwelanden en Grevelingenhout op papier de zwakste broeders zijn. Regerend kampioen Houtrak hield de formatie bij elkaar, maar in dit geval moet je je afvragen of stilstand geen achteruitgang is. Philip Bootsma en Berry Jole zullen voorin weer een ijzersterk koppel vormen, met daarachter Frank van Hoof en Mike Korver. Dat is het fundament van de kampioensploeg, maar hoe de plaatsen vijf en zes worden ingevuld, is nog niet duidelijk.
Vers bloed

Zet dat af tegen de teams van de Haagsche en Noordwijk, die wel vers bloed binnenhaalden, en het is duidelijk dat de prolongatie voor Houtrak een helse klus wordt. De Haagsche strikte Aron Joustra, die de Noord Nederlandse achter zich liet. De ervaren Joustra is een prima versterking. Dat geldt ook voor Dario Antonisse. Het talent uit Zoetermeer komt over van De Pan, waarmee de Haagsche een paar prima nieuwe krachten binnenhaalde. Daar staat wel tegenover dat het team Severiano Prins kwijtraakte. Hij was vorig seizoen van veel waarde voor de club, maar is inmiddels professional geworden.
De Noordwijkse versterkte zich met Aydan Verdonk. De longhitter komt over van Purmerend en kan zich opwerpen als een waardevolle speler voor Noordwijk, al is het wel de vraag hoe de talentvolle speler omgaat met het spelen van matchplay op het hoogste niveau.
Dan is er ook nog De Pan, dat altijd een prima team op de been kan brengen, en dat ook nu ongetwijfeld zal doen. De laatste jaren lukte het de Utrechtse club echter niet door te dringen tot de kruisfinales.
Het wordt hoe dan ook dringen in deze poule, waar uiteindelijk serieuze titelkandidaten niet eens de kruisfinales gaan halen.
Normaler beeld

Dat is toch allemaal wel even anders in de eerste herenpoule, die qua krachtsverhouding een wat normaler beeld biedt. Hier normaal gesproken drie teams die elkaar het leven zuur gaan maken in de strijd om de plaatsen in de kruisfinales. Uiteraard De Hoge Kleij, als verliezend finalist van vorig seizoen. Bij de club uit Leusden is weinig veranderd, en als alle spelers zich blijven ontwikkelen, is De Hoge Kleij ook nu een team om rekening mee te houden. Dat geldt ook voor De Goyer, al raakte die club wel Davey Porsius kwijt, die inmiddels professional is. De derde kanshebber is hier ook al logisch: de Eindhovensche, die vorig jaar weliswaar de kruisfinales miste, maar altijd een sterk team op de been brengt.
Voor de Noord Nederlandse, Broekpolder en de nieuwkomers Prise d’Eau en de Hilversumsche zal het vooral zaak worden degradatie te vermijden.
De competitie in de hoofdklasse begint op zaterdag 24 maart.
Hoofdklasse Heren 1:
De Goyer
Noord Nederlandse
Prise d’Eau
De Hoge Kleij
Eindhovensche
Hilversumsche
Broekpolder
Hoofdklasse Heren 2:
Grevelingenhout
Kon. Haagsche
De Pan
Noordwijkse
Houtrak
Princenbosch
Merwelanden
Artikel geplaatst op: 14 december 2017 - 13:03

Gerelateerd

Delen