Dames: weinig problemen voor favorieten

Er lijkt op het eerste gezicht weinig aan de hand voor de favoriete damesteams in de hoofdklasse. De vier beste clubs zijn keurig verdeeld over de twee poules.
Regerend landskampioen De Pan moet het straks doen zonder Roos Haarman.

In de Hoofdklasse 1 vinden we in ieder geval landskampioen De Pan terug. Grootste rivaal is daar uiteraard de Noordwijkse, het team dat inde competitie van 2017 nog werd teruggewezen in de kruisfinales. Dat gebeurde overigens zeker niet met het grootste gemak, al kon De Pan uiteindelijk de zesde single opgeven omdat de winst al binnen was. Maar tot dan was het absoluut spannend.
De grote vraag als het om De Pan gaat, is vooral wie de vervangster wordt van Roos Haarman. De topspeelster studeert momenteel in de Verenigde Staten en het is niet aannemelijk dat ze terug naar Nederland komt voor de competitie. Dat is wel een aderlating voor de Utrechtse club, die echter met Romy Meekers en Zhen Bontan natuurlijk nog altijd twee dames van uitzonderlijke klasse in huis heeft.
De vijf andere teams in deze poule strijden eigenlijk maar om één ding, en dat is het vermijden van degradatie. Dat zou zeker voor nieuwkomer Zeewolde een enorme prestatie zijn.
In de andere poule is de situatie min of meer gelijk. Dat heeft er alles mee te maken dat er momenteel domweg vier clubs zijn die er bovenuit steken als het gaat om damesgolf. Hier zijn de Eindhovensche en de Haagsche de grote favorieten voor een plek in de kruisfinales. De Haagsche is de verliezend finalist van vorig jaar, en de Eindhovensche is de landskampioen van 2015.
Voor de overige ploegen geldt ook hier hetzelfde als voor hun lotgenoten in de andere poule. Niet degraderen zal het belangrijkste doel worden. Dat zou in het geval van promovendi Sallandsche en Houtrak wel eens bijzonder moeilijk kunnen worden.
Hoofdklasse Dames 1:
Wouwse Plantage
Broekpolder
Zeewolde
Noord Nederlandse
Amelisweerd
De Pan
Noordwijkse
Hoofdklasse Dames 2:
Sallandsche
Hilversumsche
Eindhovensche
Rosendaelsche
Kon. Haagsche
Houtrak
Princenbosch
Artikel geplaatst op: 15 december 2017 - 13:07

Gerelateerd

Delen