Prachtige verzameling golfcourses

Thailand heeft van noord naar zuid een prachtige verzameling golfcourses opgebouwd. Het gaat echt te ver die allemaal te benoemen, maar we willen er wel een aantal uitlichten op populaire locaties.

Royal Bang Pa-In GC
Nagelnieuwe golfcourse met veel water. Prachtig clubhuis, alles top geregeld. Ligt in de nabijheid van Ayutthaya, ook wel bekend als de tempelstad vanwege de honderden tempels en boeddhabeelden. De oude hoofdstad van Thailand in inmiddels verklaard tot werelderfgoed.
Ayutthaya
www.royalbpgolf.com
Naraihill Golf Resort & Country Club
Prachtige baan voor de golfer die wel van een uitdaging houdt. Drie keer negen holes: Wood, Lake en Rock. Met name de laatste kent een aantal indrukwekkende holes.
Kok-Samrong, Lopburi
www.naraihillgolf.com
Toscana Valley GC
Fraai aangelegde course in een surrealistische omgeving. De holes slingeren zich door een soort replica van het landschap in Toscane, compleet met typisch Italiaanse bouw. Opmerkelijkste daarin is de kopie van de Toren van Pisa, met het verschil dat deze wel recht staat. De baan is niettemin zeer de moeite waard.
Khao Yai
www.toscanavalley.com
Kirimaya GC
Hoort bij het Kirimaya Resort, dat groot en prachtig is, met een heerlijk verblijf in het hotel. Baan is in het regenseizoen erg zompig, daarbuiten een prima course.
Ratchasima
www.kirimaya.com
Mountain Creek GC
Het uitstapje van legende Seve Ballesteros naar Thailand heeft weer een kunststukje opgeleverd. Course met de typische handtekening van de meester. Oftewel: een baan waar je op elke hole over zo’n beetje elke slag moet nadenken. Drie lussen Highland, Creek en Valley met 27 prachtige holes.
Nakhon Ratchasima
www.Mountaincreekthailand.com
Sea Pine Golf Course
Het sportcentrum van het Thaise leger beschikt over een heel aangename golfcourse. Sea Pine is een plezier om te spelen. De course ligt geheel langs de zee, met uitzicht op de ‘apenrots’ bij de haven.
Hua Hin
www.seapine.in.th
Springfield GC
Net even buiten Hua Hin ligt deze mooie golfcourse met heerlijk hotel. Klassieke layout met veel bomen en af en toe water. Hier kan elke golfer zich vermaken. Aardig detail: de Nederlandse professional Michael van Amelsvoort geeft hier al jaren les.
Hua Hin
www.Springfieldresort.com
Black Mountain GC
Snel uitgegroeid tot het paradepaardje van de Thaise golfwereld. Black Mountain is de course waar de wereldtop regelmatig neerstrijkt, en wie er komt begrijpt goed waarom. Fantastische golfbaan met een paar zeer memorabele holes. Naast de green van de negende woont Thongchai Jaidee, die de villa ooit won met een hole in one.
Hua Hin
www.blackmountainhuahin.com
Banyan Golf Club
Als Black Mountain de koning is, dan is Banyan de kroonprins. Jonge baan die nu al enorm veel lof toegezwaaid krijgt. Terecht, want Banyan is in alles al een topbaan. Uitdagende layout, kwalitatief geweldig en met een mooie traditionele uitstraling. Let op: als je wilt winkelen in een proshop, doe het hier.
Amphoe Hua Hin
www.banyanthailand.com
Summit Windmill GC
Op Summit Windmill ben je weer bijna terug in Bangkok. Hier kun je zelfs nog even spelen op de dag van vertrek, want de course ligt naast de internationale luchthaven Suvarnabhumi. Baan is zeer de moeite waard, met uitdagingen voor in de vele waterpartijen. Summit Windmill kun je zelfs ’s avonds spelen, want de hele baan is verlicht. Ideale slotdag: overnachten in het Le Méridien op de baan, spelen en vliegen.
Bangkok
www.summitwindmillgolfclub.com
Artikel geplaatst op: 24 januari 2018 - 11:09

Gerelateerd

Delen