Golfseizoen start op Nunspeetse

Als je het Nederlands Scholen Team Kampioenschap mag beschouwen als de officiële start van het golfseizoen in Nederland, dan begint het hele circus dit jaar op de Nunspeetse.

Dat is bijna een stijlbreuk, want voorheen werd dat kampioenschap steevast gespeeld op de baan van Broekpolder. Maar nu wordt de eerste nationale titel van het jaar dus verdeeld op de Nunspeetse, uiteraard een prachtige baan voor een dergelijke wedstrijd.
Zo komen er heel wat meer fraaie banen voorbij dit seizoen. Even een paar eruit lichten. De Voorjaarswedstrijd heeft dit keer plaats op De Kennemer, en dat is natuurlijk een prachtig decor voor de eerste grote wedstrijd van het jaar. De Lage Vuursche is het toneel voor de ontknoping in de hoofdklasse. Dat was al eerder het geval in 2015.
Eind juni is er het Internationaal Europees Amateur Kampioenschap (IEAK) voor heren op de baan van de Haagsche. Da’s een wedstrijd die je als golfliefhebber eigenlijk graag wilt bezoeken. De beste amateurs van Europa komen daar bij elkaar voor vierdaags evenement. Noteer maar in de agenda.
Het NK Strokeplay is dit jaar op De Gelpenberg, die daarmee de beloning incasseert voor een perfect verlopen finale van de hoofdklasse vorig jaar. Het NK Matchplay heeft dit keer plaats op de baan van de Twentsche.
Nieuw op de kalender zijn dit jaar de kwalificaties voor de diverse wedstrijden. Dit is van toepassing op het onder andere de Voorjaarswedstrijd en het NK Strokeplay.
Het seizoen wordt afgesloten met de finale van de Junior Ranking. Deze heeft ook plaats op een baan met allure, namelijk De Stippelberg.
Zie de bijgaande kalender voor het hele overzicht met de voornaamste wedstrijden van 2018.
Artikel geplaatst op: 17 februari 2018 - 13:42

Gerelateerd

Delen