Sharma nieuwe sensatie

Nog nooit gehoord van Shubhankar Sharma? Geen schande, maar dat gaat wel veranderen. De pas 21-jarige golfer uit India is hard op weg de nieuwe sensatie te worden op de European Tour.

Shubhankar Sharma maakte in korte tijd grote indruk. Hij beschikt dit seizoen voor het eerste over een kaart voor de European Tour, nam daar inmiddels zes keer deel en is net voor Tommy Fleetwood gewoon de leider in de Race to Dubai.
Sharma werd in het Joburg Open de jongste speler uit India die ooit een toernooi won op de European Tour. Dat record verbrak hij met maar liefst zes jaar. Hij zegevierde in het Joburg Open onder andere door een tweede ronde in slechts 61 slagen, na tien birdies.
Dat staaltje herhaalde hij nog maar eens in Maleisië, waar hij het Maybank Championship op zijn nam schreef. Dat betekende al zijn tweede overwinning dit seizoen. In Maleisië kende Sharma een geweldige slotronde. Hij ging rond in slechts 62 slagen, tien onder de baan voor een totaal van -21. Daarmee steeg hij op de slotdag liefst achttien plaatsen.
Hou deze jonge golfer in de gaten, want die gaan we echt wel vaker tegenkomen. Sharma is in ieder geval al verzekerd van deelname aan The Open.
Artikel geplaatst op: 09 februari 2018 - 13:16

Gerelateerd

Delen