Avontuur in Tanzania en Zanzibar

Met Jambo Safari Club vlieg je naar Tanzania en na een eerste overnachting in Arusha begint je safari-avontuur.

Met Engelssprekende chauffeur/gids rijd je in een privé 4x4 safarivoertuig naar het eerste hoogtepunt van deze reis: Lake Manyara, waar je ’s middags al een game drive maakt. De Hippo Pool met het grote aantal nijlpaarden is zeer vermakelijk. Het is deze dag ook mogelijk om met een gids een schooltje of weeshuis en de markt te bezoeken in het dorpje Mto wa Mbu.
Hierna gaan we door naar de Serengeti: één van de beroemdste wildparken ter wereld. De rit is mooi en afwisselend en voert volledig door natuurgebied. Om de Serengeti staat geen hek en het wild houdt zich niet aan denkbeeldige grenzen, waardoor de kans bestaat dat je onderweg al het eerste wild ziet. Je verblijft twee nachten in de Serengeti waarbij diverse gamedrives worden gemaakt. En je hoeft geen rekening te houden met andere reizigers, je reist tenslotte op privébasis.
Big Five

In de Serengeti heb je kans op een ontmoeting met alle leden van de Big Five, hoewel de neushoorn zeldzaam wordt gespot. Voor een uniek uitzicht op het voorbijtrekkende wild, kun je optioneel een ballonsafari maken. Je zweeft ’s ochtends vroeg boven de savanne, waarna je geniet van een heerlijk champagneontbijt.
De imposante Ngorongoro krater is het laatste safarihoogtepunt van deze reis. De bodem van de krater heeft een doorsnee van zestien tot twintig kilometer en de variatie aan landschappen en diersoorten is voor zo’n relatief klein gebied ongekend. Overnachten doe je op de rand van de krater, wat een bijzondere dimensie aan het verblijf geeft. Tijdens een intensieve dag in de krater ga je tijdens de gamedrive op zoek naar al haar bewoners.
Zanzibar

Na een aantal dagen waarbij je vroeg bent opgestaan, veel onderweg bent geweest en veel indrukken heeft opgedaan, kun je ontspannen nagenieten op het specerijeneiland Zanzibar. Na terugkomst in Arusha vlieg je naar dit tropische eiland waar je vijf nachten in een fijn resort verblijft. Het eiland heeft hagelwitte, beeldschone stranden en de spectaculaire onderwaterwereld is ideaal voor duik- en snorkelliefhebbers. Wil je iets meer zien van het historische eiland en de hoofdstad Stone Town dan kun je deelnemen aan diverse excursies. Een geweldige 13-daagse reis met dé Afrikaspecialist Jambo Safari Club.
Zie voor meer reizen en informatie www.jambo.nl
Artikel geplaatst op: 17 maart 2018 - 12:54

Gerelateerd

Delen