Inschrijven FBBB op De Dommel

Op de baan van De Dommel wordt donderdag 31 mei alweer de 36e editie gehouden van de Four Ball Better Ball wedstrijd voor heren senioren. De inschrijving is inmiddels open.
De course van De Dommel, één van de 'oude negen', die pas sinds 2014 achttien holes telt.

De wedstrijdvorm van deze NGF-wedstrijd is net zoals andere jaren FBBB (Four Ball Better Ball) met negentig procent handicapverrekening. Dit is een teamwedstrijd waarbij steeds de beste stablefordscore van twee samenspelende deelnemers per hole genoteerd wordt. De gezamenlijke handicap per paar mag maximaal 32 zijn.
Inmiddels kent de FBBB een mooie traditie. Het was namelijk al in 1982 dat Hans Hertzberger van De Dommel, toen voorzitter van de NGF-seniorencommissie, het initiatief nam voor dit sportieve treffen voor seniorenheren. En al sinds die eerste keer mag de wedstrijd op vele inschrijvingen én enthousiasme rekenen vanuit het hele land. Deze waardering is in 1995 ook tastbaar gemaakt. De zilveren schaal waarvoor de deelnemers sindsdien strijden en waarop de namen van alle winnaars gegraveerd staan, draagt zijn naam: de Hans Hertzbergerschaal.
Meedoen aan de FFFB bij GC De Dommel? Schrijf dan in via de website van GC De Dommel: www.gcdedommel.nl. Doe dit wel snel, want er kunnen slechts zestig paren meedoen en zoals altijd geldt: wie het eerst komt… De inschrijving sluit op zondag 27 mei. Kosten voor deelname zijn 65 euro inclusief lunchpakket en koffie.
Artikel geplaatst op: 10 april 2018 - 11:28

Gerelateerd

Delen