Poulter ruikt de Ryder Cup

Het is 2018, in september staat de Ryder Cup op het programma. En wie verwacht je dan? Juist. Ian Poulter. De inmiddels 42-jarige Engelsman is opnieuw een man om rekening mee te houden, zeker na zijn overwinning in het Houston Open.
Ian Poulter schreeuwt het uit na zijn winnende putt in de play-off van het Houston Open.

Ian Poulter hield de gemoederen al bezig in de week voor het Houston Open. Tijdens het matchplaytoernooi in Austin bereikte de Engelsman de kwartfinales en kreeg te horen dat dit voldoende was om hem bij de top vijftig van de wereld te brengen en zo de Masters in te komen. Maar minuten voor zijn partij tegen Kevin Kisner kreeg Poulter te horen dat er een foutje was gemaakt. Poulter verloor dik. Geen top vijftig, geen Masters.
Poulter was zo teleurgesteld dat hij zelfs overwoog niet eens af te reizen naar Houston. En na zijn 73 in de eerste ronde, waar de rest van het veld laag ging, had Poulter de koffers al klaar staan. Maar hij kwam sterk terug, met een 64. Haalde de cut en gooide er nog een 65 en een 67 uit in het weekend.
Fantastische putt

Een fantastische putt op de achttiende, zoals in zijn beste moment op de Ryder Cup, bracht hem in een play-off met Beau Hossler, die hij op de eerste de beste hole met een par naar huis stuurde. Poulter schreeuwde het uit van vreugde na zijn eerste strokeplayzege op de PGA Tour ooit. Voldoende om hem alsnog in de Masters te brengen.
,,Afgelopen week was pijnlijk’’, vertelde Poulter. ,,Ik kwam hier deze week, moe, gefrustreerd. Maar ik was geduldig, wachtte op mijn moment. En dan is dit echt fantastisch.’’
Prachtige timing voor Poulter, die zichzelf zonder twijfel weer op het lijstje van Ryder Cup-captain Tjomas Bjorn speelde.Je zou denken dat Poulter de Ryder Cup ruikt. Hij stormde bovendien weer de top dertig van de wereld binnen en kan zich opmaken voor alle andere majors van dit seizoen. En niet onbelangrijk: Poulter weet zich weer voor twee jaar verzekerd van een kaart voor de PGA Tour. De kaart die hij vorig jaar bijna kwijt was, maar door een administratieve fout mocht houden.
Artikel geplaatst op: 04 april 2018 - 12:51

Gerelateerd

Delen