Welke type golfspeler ben jij? (en hoe belangrijk is dat...)

Voor de natuurgolfer heeft de morgenstond goud in de mond.
De natuurgolfer

De morgenstond heeft goud in de mond. Je neemt een kop vers gezette koffie wanneer iedereen nog slaapt. Meestal ben je de allereerste op de baan, klaar om negen holes te spelen voordat je naar werk gaat. Na een energieke en productieve ochtend krijg je na de lunch wel een kleine dip. Je hebt geen energie meer om nog de dingen te doen die je graag zou willen doen… koken voor je partner, kinderen van school ophalen of zelfs ‘s avonds naar de sportschool gaan kost je grote moeite. Last van kleine pijntjes die maar blijven zeuren. Je favoriete bezigheid naast golfen: mountainbiken, schaatsen of lekker hardlopen buiten samen met je hond.
De kantoorgolfer

’Eerst die koffie, dan begint de dag pas’. Een ochtendhumeurtje, en het ontbreekt aan energie. Maar vanaf een uur of vier in de middag… kun jij alles aan! Je beste ideeën komen laat op de avond, je werkt nog even door of oefent aan je putt techniek. Je hebt al een paar grotere blessures gehad maar door de dag geen last van je lichaam. De spanning in de bovenrug neemt toe door de lange en late werkdagen op kantoor. Sporten in de sportschool is jouw ding, bankdrukken en gewichten heffen.
De gezelligheidsgolfer

Hole 19, daar doe jij het voor. Er is niets gezelliger dan met je vrienden lekker op het terras nog een biertje te nemen na die achttien holes. De warming up? Dat is voor jou een bakje koffie in het clubhuis. Tijdens de grote Majors nodig jij al je vrienden uit bij je thuis, want ja, golf kijken doe je niet alleen toch? Je doet vaak mee met groepslessen in de sportschool, maar stijfheid en overgewicht komen om de hoek kijken. Ook ben je nog regelmatig op de hockey- of voetbalclub te vinden.
De bewuste golfer

Jouw dag ziet er zo uit: lekker fit opstaan en zodra je rek- en strekoefeningen hebt gedaan ben je klaar om een vliegende start te maken. Na een gezonde bewuste lunch blijft de energie op peil. Tijdens een wandeling buiten bereid je je mentaal nog even voor op die laatste paar besprekingen van vandaag. Na een verse avondmaaltijd vol met groenten is het tijd voor jouw fitness. Soms thuis met yoga oefeningen of soms in de sportschool.
Blessures heb je weinig, je traint wekelijks met je coach en neemt ook voldoende rust. Naast golfen heb je ook nog een ander sportief doel zoals een marathon lopen, of dat deed je vroeger. Je investeert graag in nieuwe spullen die je prestaties kunnen verbeteren en in extra coaching. Daarnaast ben je op de hoogte van allerlaatste trends over voeding, beweging en sporten.
Belangrijk?

Is het heel belangrijk wel type je bent? ik denk van niet. Belangrijker is welke speler je zou willen zijn en hoe je daar wilt komen? De mogelijkheden zijn binnen bereik, ook met minder tijd. Wil je af van die kleine pijntjes? Wil je meer energie gedurende de hele dag? Zit dat overgewicht of die stijfheid je regelmatig dwars?
Maak de keuze om een begin te maken. Stap voor stap komt jouw fysieke doel dan binnen bereik. Met persoonlijke coaching op maat voor jouw lichaam wordt het stukken makkelijker.
Wil je meer weten over golf fitness? Contacteer me en ik vertel je graag meer hierover tijdens een presentatie of workshop op jouw golfclub.
Neem contact op via info@lpgolfperformance.nl, of kijk op www.lpgolfperformance.nl voor meer informatie, meer blogs en een gratis golfyoga video met oefeningen.
Artikel geplaatst op: 05 mei 2018 - 21:15

Gerelateerd

Delen