Martijn & Jan Kees

Hi Jan Kees,
Een paar weken geleden vond alweer de twaalfde editie van de Amsterdam Golf Show plaats. Na de Rai, Naarderbos en Amsteldijk was Amstelborgh-Borchland alweer voor de derde keer gastheer van het tweedaagse golffeestje.
Vanaf de eerste dag ondersteunt Golfers Magazine dit event, en nog steeds. Omdat we er met onze lezers in contact komen, maar misschien nog wel meer omdat je op weinig plaatsen zoveel golfenthousiastelingen bij elkaar vindt. En eerlijk, daar word ik altijd weer blij van, al is er ook 'verdriet'. Zoveel grote golfinitiatieven zijn er niet in Nederland, dus een evenement als dit zou door alle stakeholders (om dat verschrikkelijke woord maar eens te gebruiken) omarmd moeten worden. Toch?
Het is wat mij betreft dan ook onbegrijpelijk dat uitgerekend in dit weekend ook de Open Golfdagen werden georganiseerd, waardoor mensen moesten kiezen waar ze heen gingen, en dat bijvoorbeeld een programma als RAAK! niet aanwezig was.
Het was door het prachtige zomerse weer minder druk dan in andere jaren, maar alsnog mocht ik tientallen kinderen – en honderden volwassenen – in de stand van Golfers Magazine verwelkomen. Een uitgelezen kans nog meer enthousiasme voor de sport te bewerkstelligen. En is dat niet uiteindelijk waar we allemaal voor staan? Hoe meer golfzielen, hoe meer vreugd?
Martijn

Beste Martijn,
Ja, zo gaat dat in een golfland waarin de groei eruit is en het aantal actieve golfers veel lager is dan het aantal spelers en speelsters dat bij de NGF is aangesloten.
Het is zaak om meer zieltjes te (blijven) winnen en de nieuwe golfers zich thuis te laten voelen op de clubs en hen ook in sportief opzicht te begeleiden. Alle cijfers wijzen uit dat mensen minder snel geneigd zijn te stoppen als het niveau van hun spel stijgt.
Dat is een uitdaging waarbij alle partijen in golf moeten samenwerken. Maar je hoeft toch geen Einstein te zijn om dat te snappen?
En het afspreken waar en wanneer evenementen worden georganiseerd is een eerste vereiste. Ik denk echter dat we in een situatie verkeren dat lang niet alle stakeholders – zoals jij ze noemt – goed door één deur kunnen. Eigenbelang prevaleert te vaak.
De Amsterdam Golf Show wordt dus in 2019 voor de dertiende keer georganiseerd. Ik hoop oprecht dat dit getal geen slecht voorteken is. Het duurt nog bijna een jaar voor het zover is. Als ik organisator was, zou ik nu al de NGF bellen om ervoor te zorgen dat de twee evenementen op verschillende data worden georganiseerd. Als men op elkaar blijft wachten, dan weet je dat de kans op een nieuwe clash levensgroot is.
Ja, Nederland is nog steeds een klein golfland.
Groeten,
Jan Kees
Artikel geplaatst op: 29 april 2018 - 19:24

Gerelateerd

Delen