Amerikaan verdient groen jasje met indrukwekkende voorstelling
Reed onnavolgbaar op Augusta

Patrick Reed heeft zijn nog jonge loopbaan nu al voorzien van een laagje vernis met eeuwigheidswaarde. De 27-jarige Amerikaan schreef op Augusta de Masters op zijn naam en deed dat bovendien op indrukwekkende wijze.
Patrick Reed heeft de fraaie trofee van de Masters in handen gekregen.

De historie van Patrick Reed in de Masters was tot nu toe niet groots. Vier keer stond hij op de eerste tee, twee keer miste Reed de cut, en bij de andere twee gelegenheden kwam hij niet verder dan een 22e plaats. Maar nadat hij vorig jaar nog het weekend miste, was nu alles anders.
De man uit het Texaanse stadje Spring mengde zich vanaf dag één in de strijd om de bovenste plaatsen. Na voortreffelijke rondjes 69-66-67 kwam het allemaal aan op de laatste dag, die Reed als leider in ging. De golfwereld verheugde zich al op een geweldig tweegevecht tussen Reed en Rory McIlroy. Daar leek het even van te komen, maar de kleine Noord-Ier haalde in die slotronde nooit zijn gebruikelijke niveau en haakte snel af voor de winst.
Watertanden

Nieuwe rivalen dienden zich aan in de persoon van Ricky Fowler en Jordan Spieth. Die twee maakten de slotdag van de Masters opnieuw tot een evenement om van te watertanden. Wat te denken van Spieth? Die leek kansloos voor een nieuw groen jasje, zeker na zijn ronde 74 op de vrijdag. Maar Spieth haalde op zondag een ongelooflijk hoog niveau, zeker met zijn putter. Na zeventien holes stond hij op negen onder voor de dag en -14 voor het toernooi. Daarmee legde Spieth de druk er vol op bij Reed, al zag die wel hoe Spieth op de laatste hole nog een slag inleverde.
Ricky Fowler op zijn beurt maakte zes birdies op zijn laatste elf holes en nam de rol van uitdager met verve over van McIlroy. Na een ronde 67 was Fowler met -14 leider in het clubhuis.
Minste ronde

Patrick Reed had ondertussen cijfermatig niet zijn beste dag. Sterker, de 71 was zijn minste ronde van het toernooi. Maar de Texaan liet wel ongelooflijke staaltjes golf zien. Prachtige putts, chip-ins, en birdies op de juiste momenten. Zoals op de twaalfde en de veertiende, juist toen hij het initiatief leek te verliezen aan mannen als Fowler en Spieth. Precies die laatste birdie maakte het verschil met Fowler. Een zwaarbevochten par op de laatste hole volstond voor Reed om zijn eerste Major te winnen.
,,Het is bijna onmogelijk te zeggen wat ik nu voel’’, bekende Reed, die de vierde winnaar van de Masters op rij is die op Augusta zijn eerste Major wint.. ,,Weten dat je par moet maken op de laatste, en dan die bal in de hole zien rollen en beseffen dat ik mijn eerste Major heb gewonnen. Mijn doel was dit seizoen in de Majors weer mee te doen om de winst. Maar bij de eerste de beste kans meteen winnen, dat is ongelooflijk.’’
Artikel geplaatst op: 27 april 2018 - 21:32

Gerelateerd

Delen