Belgian Knockout deze maand nieuw toptoernooi net over de grens
Spektakel op Rinkven

Deze maand is het zover: de terugkeer van de European Tour in België. Van 17 tot en met 20 mei wordt de Belgian Knockout gespeeld op Rinkven International. En tal van internationale topspelers staan aan de start, inclusief een mooie Nederlandse delegatie.
Het toernooi is niet voor niets de Belgian Knockout gedoopt. Eerst worden er twee ronden normaal strokeplay gespeeld. Maar daarna is het voor de beste 64 spelers tijd voor een één op één gevecht. Geen matchplay, ook strokeplay. Tot uiteindelijk de winnaar overblijft. Dat wordt dan de eerste winnaar in België sinds het laatste Europese toernooi in 2000.
Dat zo’n toernooi er weer kwam, is niet heel verrassend. Met de impulsen van de Belgische toppers Nicolas Colsaerts, Thomas Pieters en Thomas Detry, kon een evenement op eigen bodem eigenlijk niet uitblijven.
Sterk gemaakt

Het is met name Thomas Pieters die zich sterk heeft gemaakt voor de terugkeer van de European Tour in België, De drievoudig toernooiwinnaar bemoeide zich zelfs actief met de realisatie daarvan, net als zijn zus Lot. ,,Ik denk dat het geweldig wordt’’, vertelde Pieters. ,,We krijgen een innovatief format dat het absoluut geweldig maakt voor de mensen die naar de baan komen, maar ook voor de mensen die het toernooi op televisie volgen.’’
Het evenement op Rinkven International wordt dus het eerste toernooi van de European Tour in België sinds 2000, toen Lee Westwood op Royal Zoute de boeken in leek te gaan als de laatste winnaar bij onze zuiderburen. Het eerste toernooi werd gespeeld in 1910. Recordhouder is Flory van Donk, die vijf zeges boekte. Dat deed de Belg overigens ook in het Dutch Open.
Mooi vervolg

Met Pieters en natuurlijk ook Nicolas Colsaerts en Thomas Detry doet België inmiddels weer volop mee in de internationale top. Zowel Pieters als Colsaerts speelden immers ook al in de Ryder Cup. Het werd, stelt Pieters, dan ook hoog tijd dat de Tour terugkeerde in België. ,,Dit betekent echt heel veel voor ons. De laatste jaren is de belangstelling voor golf flink toegenomen, mede door de prestaties van Nicolas en mijzelf in de Ryder Cup en op de Olympische Spelen. Daar is dit nu een mooi vervolg op.’’
En een flink aantal topspelers is afgekomen op het toernooi, met uiteraard veel Nederlanders. Zo kort over de grens voelt dit als een extra evenement van de European Tour voor thuispubliek, zoals het KLM Open voor de Belgen altijd voelde als een thuiswedstrijd. Joost Luiten is er zeker bij, net als ook Reinier Saxton en Maarten Lafeber. Voor Daan Huizing is het nog even afwachten of hij wordt toegelaten. De man uit Hattem balanceert op het randje van de scheidslijn.
Verder zijn er publiekstrekkers als Lucas Bjerregaard, KLM Open-winnaar Romain Wattel, George Coetzee, Oliver Fisher, Jamie Donaldson en Søren Kjeldsen. Het element van acute eliminatie maakt het allemaal nog mooier. Daarom is het de moeite waard de reis naar Rinkven te ondernemen. Voor meer informatie en kaartverkoop, kijk op de website www.belgianknockout.com
Artikel geplaatst op: 07 mei 2018 - 09:26

Gerelateerd

Delen