Team Business Commissie Liemeer wint NK Fastest Hole in Golf
Een hole spelen kan altijd sneller

Slow play? Vergeet het maar. De vraag is eerder hoe snel je een hole kan spelen. Antwoord: het kan altijd sneller. Vraag maar aan het team Business Commissie Liemeer, dat zich eind mei tot de eerste Nederlands kampioen Fastest Hole in Golf kroonde.
Het winnende team Business Commissie Liemeer: (vlnr) Gregory van Brummelen, Joan van Dongen, Kees van Leeuwen en Rob Schroen.


Op de baan van Liemeer stonden vijftien teams van vier golfers van diverse golfclubs klaar voor dit eerste NK, waarbij het er slechts om gaat hoe snel je met elkaar een hole kunt spelen. Ieder team mocht twee tijdens neerzetten op de negende hole van de Bovenlanden baan, een par 4 van 274 meter met een smalle fairway.
Met een tot dan snelste tijd van 36,21 seconden was het de beurt aan het team van Business Commissie Liemeer. Teamcaptain Gregory van Brummelen zorgde voor een zeer lange rechte drive van ruim 225 meter naar de rechterkant van de fairway. Clubmanager Rob Schroen sprintte naar de bal en met mooie pitch naar de green werd kans op birdie zeer groot. Op de green stonden putters Kees van Leeuwen en Joan van Dongen te wachten. Echter zorgde Kees van Leeuwen met een birdie ervoor dat iedereen langs de baan en op het terras van het clubhuis stond te juichen. Met een tijd van 30,01 seconden werd direct ook de eerste titel Nederlands Kampioen Fastest Hole in Golf binnengehaald.
Artikel geplaatst op: 01 juni 2018 - 19:32

Gerelateerd

Delen