Fred Patist wint plek in Am-Am van Dutch Junior Open
Nationale golftour na vakantie verder

Het eerste deel van de Golfplaza Nationale Golftour zit erop. De laatste wedstrijd werd eind juni gespeeld op de altijd leuke baan van Golf4All bij Harderwijk. Op zaterdag 1 september gaan we verder op de prachtige Gelpenberg.
Fred Patist putt op de fraaie Texelse. Rivaal Kees van Liere kijkt toe.

Zes wedstrijden gehad, zes te gaan. Alle kans dus nog voor iedereen om zich te plaatsen voor de finale in Spanje. Daar wordt de eindstrijd gespeeld op de baan van El Rompido, en niet minder dan tien (!) spelers komen in aanmerking om geheel verzorgd door Executive Golftravel de reis naar Spanje te ondernemen. Daarmee wordt een mooi vervolg gegeven aan de eerdere finales in het Turkse Belek en de Portugese hoofdstad Lissabon.
Vijf resultaten

Nog even in het kort hoe jouw ‘Road to El Rompido’ eruit kan zien. In elke wedstrijd van de Golfplaza Nationale Golftour neem je je stablefordpunten mee naar het klassement. Daar tellen je vijf beste resultaten voor de eindstand. Daarin word je dus alleen opgenomen met minimaal vijf resultaten. Speel je vaker mee, dan kun je uiteraard je minst goede scores wegstrepen. De negen spelers met het beste stablefordtotaal uit vijf wedstrijden reizen in het najaar af naar zuid-Spanje. De organisatie houdt één wildcard achter de hand, zodat in totaal finalisten in actie komen op El Rompido. De finalereis is uiteraard ook te boeken voor wie zich niet plaatste, maar wel graag mee wil.
Naast de gebruikelijke waardecheques van Golfplaza die er bij elke wedstrijd te winnen zijn, was er voor de wedstrijd op de schitterende Texelse een extra prijs. De beste speler van de dag won een exclusief startbewijs voor de Am-Am van het Dutch Junior Open. Daar speel je dan zij en zij met de grootste golftalenten van de wereld op de prachtige bosbaan van Toxandria.
Startbewijs

De strijd om de winst op Texel was fel, maar uiteindelijk was het Fred Patist die beslag legde op het startbewijs voor de Am-Am. Aan 34 punten had de speler van de Lingewaelsche net genoeg om de concurrentie achter zich te laten. Patist speelde niet eerder op de Texelse, maar was onder de indruk. ,,Dit is echt een schitterende baan. Vooral op de tweede negen wordt er veel van je gevraagd’’, stelde Patist. ,,Daar kon je je ook geen fouten veroorloven, maar gelukkig kon ik het aardig bij elkaar houden. Maar ik heb absoluut genoten van deze dag.’’
De eerstvolgende gelegenheid is dus op zaterdag 1 september op de Gelpenberg, de prachtige baan bij he Drentse Aalden. En die ligt er in die tijd van het jaar op z’n allermooist bij. Met de bloeiende heide op de achtergrond is het een absoluut genoegen daar te spelen. Wacht niet en schrijf snel in. Klik op de banner op www.nationaalgolfmagazine.nl
In de weken daarna is de Golfplaza Nationale Golftour nog op Golfpark Wilnis, Amsteldijk, Hitland, De Kroonprins en G&CC Best.
Artikel geplaatst op: 01 juli 2018 - 16:16

Gerelateerd

Delen