Thomas Detry

Thomas Detry.
Leeftijd:         25 jaar
Nationaliteit:         Belgisch
Woonplaats:         Ukkel (Bel)
Pro sinds:         2016
Zeges European Tour:   0
Rank Race to Dubai:      56
Rank World Ranking:   229
Thomas Detry is het jongste product van de Belgische School, als je dat zo mag noemen. In ieder geval de derde Belg op de European Tour, na Nicolas Colsaerts en Thomas Pieters. En allemaal via dezelfde route, namelijk Golf Vlaanderen en vervolgens een sterke universiteit in de Verenigde Staten.
Het talent uit Ukkel is een goede vriend van naamgenoot Thomas Pieters, en studeerde net als Pieters aan de University of Illinois. Detry moet zich in de vergelijking tevreden stellen met een plek in het Europese Junior Rydercup Team van 2010, waarmee hij het opnam tegen de Amerikanen met onder andere Jordan Spieth en Justin Thomas.
Hij debuteerde al in 2009 in het KLM Open, nadat hij in datzelfde jaar het Dutch Junior Open op Toxandria op zijn naam schreef. Beleefde vorig jaar zijn beste Open in Nederland, met een 38e plaats en een score van -5.
Detry werd professional in 2016 en verbaasde vervolgens door in dat jaar geen enkele cut te missen op de Challenge Tour. Won de Bridgestone Challenge en verbeterde daarbij en passant het record voor de grootste winnende marge: Detry was liefst twaalf slagen los. Promoveerde aan het einde van dat jaar ook meteen naar de European Tour, waar hij zich prima handhaaft.
Dit seizoen doet Thomas Detry het prima. De Belg miste in negentien toernooien slechts vier keer de cut, speelde twee keer in de top tien en vier keer in de top twintig. Staat daardoor keurig binnen de top zestig van de Road to Oman.
Artikel geplaatst op: 09 september 2018 - 09:23

Gerelateerd

Delen