Nationale matchplaytitels verdeeld

De winnaars van de nationale kampioenschappen matchplay zijn bekend. In de afgelopen weken werd er zowel bij de junioren als bij de heren en dames gestreden om de titels. Mike Toorop en Anne-Sterre den Dunnen zegevierden bij de junioren, Aydan Verdonk en Annemieke van de Koppel pakten de titels bij de heren en dames.
Mike Toorop en Anne-Sterre den Dunnen als matchplaykampioenen bij de junioren. (Foto Gebke Poelman)

Bij de titel van Aydan Verdonk hoeven geen vraagtekens te worden geplaatst. Op de prima baan van de Twentsche walste de speler van de Noordwijkse over de concurrentie heen. De course leende zich prima voor zijn spel. De longhitter kon het zich permitteren hier en daar een fairway te missen, aangezien dat nauwelijks werd afgestraft. Verdonk maakte daar optimaal gebruik van.
Verdonk ontdeed zich achtereenvolgens van Liam ter Horst, Rick Hessing, Piet Hein Bakkenes, en in de halve finale Martijn van der Steen. Alleen Bakkenes hield het tot en met de zeventiende vol. In de eindstrijd trof hij Zeeger de Graaf, die daar kwam na zeges op Ricardo Veldman, Robin van Deutekom, Tim van der Steen en Frank van Hoof. In de finale kon de speler van Zeewolde echter niet op tegen Verdonk, die zich na de zestiende hole zeker wist van de titel (3&2).
Bij de dames sprong vooral het gebrek aan belangstelling voor dit nationaal kampioenschap in het oog. Slechts tien dames namen de moeite zich aan te melden, en dat mag je een beschamend aantal noemen. In de finale stonden Annemieke van de Koppel en Judith van der Voort tegenover elkaar. Van de Koppel, die als één van de weinigen vier partijen afwerkte, zegevierde met 2up.
Junioren

Op de baan van Houtrak troffen de junioren elkaar. Daar plaatste Mike Toorop zich voor de finale ten koste van Ricardo Veldman (3&2) voor de finale, terwijl Tim van der Steen zich pas op de 21e hole ontdeed van Mike Korver. Toorop bleek in de eindstrijd echter toch de betere (3&2).
Bij de meisjes was het thuisspeelster Anne-Sterre den Dunnen die de titel pakte. Zij nam het in de finale op tegen Lizzy Peeters, en dat werd een prachtig duel dat pas op de achttiende werd beslist (1up). Opvallend: bij de junioren dames wél een volledig veld in het toernooi.
Artikel geplaatst op: 21 augustus 2018 - 19:20

Gerelateerd

Delen