Costa Navarino golfresort voor de fijnproevers
Het beste onder de Griekse zon

Griekenland heeft altijd iets mythisch. Natuurlijk heeft dat alles te maken met het rijke verleden. Met de goden, de Olympus, de rijke verhalen. Mythische proporties heeft de reputatie van Costa Navarino nog niet, maar het golfresort op de Peleponnessos timmert hard aan de weg.
De courses van Costa Navarino liggen prachtig aan zee, met geweldige uitzichten.

Golf en Griekenland blijft nog een vaak wat ondergewaardeerde combinatie. Het land wordt gewoon niet meteen gelinkt aan één van de grootste sporten ter wereld. Daarin kan best verandering komen, met name dankzij de ontwikkeling van Costa Navarino. Nu al is The Westin Resort Costa Navarino een absolute topbestemming, maar met het vooruitzicht van een investering van honderden miljoenen kostende wordt het resort na een nóg hoger niveau getild.
The Westin Resort Costa Navarino ligt aan de westkust van de Peleponnessos, het meest zuidelijke deel van Griekenland, net boven het plaatsje Pylos.Aan de prachtige kustlijn van de Ionische Zee is een geweldig complex regrealiseerd, geïnspireerd op de woningen uit het oude Messina, met vooral veel natuurlijke steen.
Infinity pool

Het resort telt 445 ruime kamers, allemaal met uitzicht op zee of op de bijbehorende golfcourses. Het resort beschikt over prachtige zwembaden en tuinen. De accommodaties op de begane grond zijn allemaal voorzien van een eigen infinity pool. Het resort ligt pal aan het anderhalve kilometer lange zandstrand, maar heeft daarnaast ook een eigen Aqua Park, met in het voorjaar en najaar verwarmde zwembaden.
Niet zomaar werd The Westin Resort Costa Navarino in 2017 verkozen tot het nummer 4 Top Resort in Europa bij Condé Nast Traveler Readers’ Choice Awards.
Twee courses

Zoals gezegd beschikt het resort ook over zelfs twee eigen golfcourses, de Dune Course en de Bay Course. De lofuitingen in de internationale golfwereld over beide signature golfbanen zijn overweldigend. Zowel Dune Course als Bay Course behoren direct tot de fraaiste banen van Europa en bieden voor golfers van elk niveau een uitdaging. Door deze twee golfbanen van wereldklasse: Costa Navarino Dune Course en Bay Course, staat Griekenland in één klap op de kaart als ultieme golfbestemming.
De Dunes Course werd in 2010 geopend. Deze 18-holes par-72 baan is ontworpen door Bernhard Langer in samenwerking met European Golf Design. De Dunes Course ligt in een landschap met spectaculair uitzicht over zee en op de rivier. Delen van de baan zijn dicht bij de zee, met hoge duinen grenzend aan het gouden strand. Andere delen van de baan zijn in olijf-en-boomgaarden, terwijl sommige holes langs de kleine rivier lopen.
Eervolle vermelding

Sinds 2011 is ook de tweede signature golfbaan in gebruik: de Bay Course, die is ontworpen door Robert T. Jones Jr. en schitterend is geïntegreerd in het bestaande unieke landschap van Messina met uitzicht op zee. Vooral dat laatste aspect zorgt ervoor dat spelen op deze fraaie course een onvergetelijke ervaring is. Al enkele maanden na de opening kreeg Bay Course een eervolle vermelding in het vooraanstaande Amerikaanse magazine Robb Report, waarin de baan werd genoemd als ’een van de golfbanen die je gespeeld moet hebben’.
The Westin Resort Costa Navarino is nu heel bereikbaar via Golfarrangementje.nl
Artikel geplaatst op: 30 augustus 2018 - 12:35

Gerelateerd

Delen