Thailand Tips
Banyan Tree Resort Phuket biedt alles wat je maar kunt wensen
Luxe in overtreffende trap

Golfers zijn vaak wat verwende reizigers, daarover hoeven we niet zo geheimzinnig te doen. We houden met z’n allen van het goede leven, mooie bestemmingen, van een luxe resort met een mooie golfcourse. Die zijn er dan ook voldoende. Maar zelfs de verwende golfer zal z’n ogen uitkijken als hij heeft ingecheckt in Banyan Tree Resort in het Thaise Phuket.
De Laguna Golf Club, met uiteraard veel water, is een prima golfcourse, pal naast Banyan Tree.
door Eric Korver

Phuket, een schiereiland in het zuidelijke deel van Thailand, dankt z’n bekendheid aan een dramatische gebeurtenis. In 2004 werd ook hier de kust overrompeld door de vernietigende tsunami, die z’n sporen naliet op de stranden van Phuket. Maar in de voorbije jaren herstelde Phuket goed van die ramp. Nu ligt er een vakantiegebied dat veel moois te bieden heeft aan vakantiegangers uit alle hoeken van de wereld, maar zeker ook aan golfers.
Misschien wel het mooiste resort van Phuket ligt aan de westkust tussen de luchthaven en Patong Beach. Het Banyan Tree Resort overtreft je stoutste verachtingen als je daar voor het eerst komt. ,,Hier doen we alles om het onze gasten naar de zin te maken’’, stelt manager Manuel Lang. Dat is geen woord te veel gezegd. Het personeel ontvangt je niet alleen met een uiterst warm ’Sawasdee Ka’, maar spant zich ook echt in om je op alle fronten bij te staan.
Villa's

Maar dat is de Thaise aard, die je ook in andere resorts aantreft. Wat je daar echter niet ziet, zijn onderkomens zoals op Banyan Tree, waar de gasten verblijven in in Thaise stijl opgetrokken villa’s.. ,,We hebben in principe drie types villa’s’’, vertelt Lang. ,,Het onderscheid zit hem daarbij in het aantal slaapkamers en de afmetingen.’’
Wij verblijven in, zeg maar, het instapmodelletje. Klinkt slechter dan het is, want Banyan Pool Villa met één slaapkamer is een absoluut plaatje. Een riant bed prijkt op een verhoging in de kamer, die overal is voorzien van sjiek gelakt hout. Er is een kleine bar, een zitje en een loungebank. Achter een schuifdeur grote dubbele wastafels, riante douche en separaat toilet. Leuke bonus: een grote granieten badkuip in de buitenlucht. In een afgeschermd gedeelte kun je heerlijk relaxed genieten van je bad.
Genieten

Het grote genieten schuilt echter achter een andere schuifdeur. Stel je voor: je ontwaakt ’s morgens, trekt de dubbele schuifdeur open en verwelkomt niet alleen de eerste zonnestralen, maar voelt ook het water van je eigen zwembad tegen je voeten. Echt waar, elke villa heeft z’n eigen zwembad. En niet zo’n lullig badje van een paar vierkante meter, maar water waarin je ook nog wel een baantje kunt trekken.
,,Die zwembaden keren bij alle villa’s terug, hooguit wat groter als de villa groter wordt. De meest luxe types zijn ook nog voorzien van een bubbelbad aan de rand van het zwembad.’’ Dat is nog niet het geval bij de Signature Pool Villa, die maar liefst 270 vierkante meter groot is en plaats biedt aan drie personen. Wel bij de Signatire Two Bedroom Pool Villa, inderdaad een villa met twee slaapkamers en liefst 350 vierkanter meter in oppervlakte. In elk van de villa’s is het een puur genoegen om te verblijven.
Butler

Dat geldt zeker voor de Banyan Tree Suite en de Presidential Villa. Hier worden de gasten zelfs 24 uur per dag bijgestaan door hun eigen butler. En of ze bij Banyan Tree ook oog hebben voor detail: sommige villa’s worden desgewenst zelfs aan de gevel voorzien van een tijdelijke naam naar keuze. Hoe persoonlijk kun je het krijgen?
En dan hebben we het nog niet eens over de prachtige zwembaden, de geweldige restaurants en de mogelijkheid een klein eilandje te huren in het midden van het meertje in de het complex. Intiem dineren krijgt daar een nieuwe dimensie.
Gegolfd wordt er natuurlijk ook. Tegenover de ingang van Banyan Tree is de ingang van de Laguna Golf Club. Achttien holes, die zich een weg zoeken in het Laguna Phuket Resort. Dat betekent hier en daar wat bebouwing, maar desondanks een zeer prettige golfcourse met flink wat uitdaging. Dat is er niet alleen in de vorm van water, maar ook door de layout van de holes zelf. Plezier in ieder geval verzekerd. Helemaal als je je na de ronde ook nog eens kunt onderdompelen in je eigen zwembadje. Want dat blijft toch wel een héél fijne bonus.
Artikel geplaatst op: 30 augustus 2018 - 01:08

Gerelateerd

Delen