Darius van Driel en andere Nederlanders waarschijnlijk niet op The Dutch
De focus op Kazachstan

Of Darius van Driel één van de Nederlanders is die te zien is in het KLM Open, valt zeer te betwijfelen. De golfer uit Den Haag zegevierde onlangs voor het eerst op de Challenge Tour, en dat maakte alles anders voor Van Driel.
Darius van Driel als trotse winnaar van het Euram Bank Open in Oostenrijk.

Darius van Driel (29) zit in hetzelfde schuitje als een flink aantal landgenoten dat uitkomt op de Challenge Tour. Geen vervelend schuitje overigens, want het draait allemaal om kansen op promotie naar de European Tour. Naast Van Driel geldt dat ook voor Daan Huizing, Wil Besseling en Reinier Saxton. Allemaal hebben ze nog een kans, en allemaal doen ze alles om die te grijpen.
Dat houdt in dit geval in dat deze mannen het KLM Open laten schieten omdat in exact hetzelfde weekend één van de meest lucratieve toernooien van de Challenge Tour op het programma staat: de Kazakhstan Open. Met een prijzenpot van 450.000 euro te verdelen wil iedereen daar bij zijn.
Zegevieren

Zeker ook Van Driel, die verrassend, maar knap zegevierde in het Euram Bank Open op de baan van Golfclub Adamstal in Oostenrijk. De ontknoping daar was zinderend spannend. Zeker na een bogey van Van Driel op de zestiende, waardoor hij zich ineens vergezeld wist van drie andere leiders: Joachim B hansen, David Law en Sean Crocker. Maar een birdie van Van Driel op de zeventiende voor een totaal van zeventien onder par bleek uiteindelijk voldoende om dat drietal definitief achter zich te houden.
Met een cheque van bijna 29.000 euro in handen ging er opeens een nieuwe wereld open voor Darius van Driel, die voor het slot van het seizoen de focus al wilde richten op het behouden van zijn kaart voor de Challenge Tour. ,,Maar ineens heb ik nu de top vijftien in zicht, en dat zijn de plaatsen die recht geven op promotie naar de European Tour.’’
Verdienen

En er valt niet alleen in Kazachstan, maar ook bij twee toernooien in China en in de finale in de Verenigde Arabische Emiraten nog flink wat te verdienen. ,,De vorm is goed, dat is duidelijk. Wie weet wat er dan nog mogelijk is. Nu al blijkt dat het heel snel kan gaan als je een goede week hebt’’, stelt Van Driel.
En er zitten nog wat Nederlanders op het vinkentouw als het gaat om dat toernooi in Kazachstan. Lars van Meijel bijvoorbeeld. De Brabander maakt geen geheim van zijn bedoelingen. ,,Als ik in het Kazakhstan Open kom, dan laat ik inderdaad het KLM Open schieten. Jammer, maar het is niet anders.’’ Jurrian van der Vaart denkt er zonder twijfel net zo over. Zowel Van Meijel als Van der Vaart kan nog wel wat prijzengeld gebruiken om de positie op de ranking van de Challenge Tour te verbeteren.
Artikel geplaatst op: 04 september 2018 - 12:02

Gerelateerd

Delen