Golfspecifiek trainen met Antal Hellings

Omdat het zijn bedoeling is golfers van allerlei niveau’s fysiek te begeleiden, volgde Antal Hellings afgelopen jaar met plezier de opleidingen Golffysiotherapie GPA1 en GPA 2.
Gezamenlijk werken in een trainingsprogramma met de fysiotherapeut.

,,Ik zie het als mijn taak om naast algemene fysiotherapie ook golfgerichte therapie en -training te geven. In mijn praktijk ‘Hellings Fysiotherapie’ ga ik daarom samen met golfers aan de slag om het lichaam golfspecifiek, dat wil zeggen op kernelementen van de golfswing, te trainen. Ook leer ik golfers een goede warming-up en het belang ervan voor het voorkomen van blessures en het op den duur verbeteren van mobiliteit, coördinatie en balans’’, vertelt Hellings.
Indien sprake is van fysieke beperkingen die oorzaak zijn van een ‘ongezonde’ golfswing, wordt er alles aan gedaan deze te minimaliseren of op te heffen. ,,Zijn de beperkingen niet op te lossen, dan bekijk ik samen met de PGA-professionals, Bob en Paul Looijmans van Golf Teaching in Best hoe we de swing kunnen aanpassen aan de mogelijkheden. Samen met de pro’s bekijk ik, op de golfbaan Best, de swinganalyse van cliënten die in de praktijk in Wintelre gemaakt zijn.’’
Programma

Vanaf komend seizoen, januari-februari, geeft Hellings samen met Paul Looijmans een trainingsprogramma van dertien bijeenkomsten, waarbij zij ongeveer dertig jeugdspelers onder handen nemen. ,,Hiervoor heb ik contact opgenomen met Jimmy van Heuven, die ik tijdens de GPA-opleidingen heb leren kennen. We hebben samen op het PGA-kantoor op The Dutch een mooi plan uitgebroed. Mijn deel zal bestaan uit een fysieke training, die bij de belevingswereld van jonge spelertjes zal aansluiten.’’
Wilt ook u de fysieke training combineren met technische training van de PGA-golfprofessional, zodat er een basis wordt gelegd voor een juiste golfswing die past bij uw fysieke mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact op met Antal Hellings via info@hellingsfysiotherapie.nl.
Hellings Fysiotherapie is gevestigd aan de Kerkstraat 12a, 5513 AP in Wintelre. Telefoon: 040-2051274.
(Zie ook pagina 35)
Artikel geplaatst op: 26 september 2018 - 15:29

Gerelateerd

Delen