Klassiek clubhuis ondergaat grondige renovatie
Hard werken bij Eindhovensche

Er staat momenteel een groot hek rond het clubhuis van de Eindhovensche. De reden is duidelijk: er wordt hard gewerkt aan renovatie van het historische pand.
Het clubhuis van de Eindhovensche, achter hekken.

Het fraaie clubhuis van de Eindhovensche is één van de mooiste van Nederland. Een prachtig ontwerp van het Hilversumse architectenbureau Hanrath en Briët. Met de bouw werd in mei 1929 begonnen en nog voor het einde van het jaar konden de golfers plaatsnemen bij de gezellige open haard met een fraai rieten dak boven hun hoofd.
Maar dat is inmiddels dus al bijna negentig jaar geleden. Het clubhuis van de Eindhovensche ademt nog altijd een enorme golfhistorie, maar toch bleek het tijd het gebouw op een aantal aspecten aan te passen aan de moderne eisen. Daar wordt momenteel dus flink aan gewerkt, en vandaar ook het hek rond het clubhuis, dat gedurende die periode voor de golfers gesloten is. Dat zal duren tot ongeveer mei volgend jaar, als de oplevering wordt verwacht.
In de tussenliggende tijd is er een tijdelijk clubhuis gesitueerd in de Eindhovensche Golf Academy. Die is voor die periode van alle faciliteiten voorzien. Er is een prachtig zonnig terras, volwaardige bar, comfortabel restaurant en de keuken draait een reguliere menukaart. De oorspronkelijke kleedkamers die zich naast het clubhuis bevinden, zijn nog wel in gebruik.
Artikel geplaatst op: 27 september 2018 - 15:32

Gerelateerd

Delen