Martijn & Jan Kees

Beste Martijn,
Voor je het weet is het Nieuwjaar en kunnen we het oude Regelboekje tijdens de kerstboomverbranding in vlammen doen opgaan.Vraag is echter of de verandering die we in het nieuwe boekje gaan tegenkomen zo vurig zijn als ons is beloofd. Want vergeet niet dat deze hele – wereldwijde – exercitie is bedoeld om onze sport simpeler te maken zodat meer mensen meer rondjes gaan spelen. Een maatregel die dus business driven is.Golf groeit niet hard genoeg. We horen het de Federaties – ook in eigen land – en de overkoepelende organisaties keer op keer roepen. Er zijn te weinig jeugdleden, te weinig vrouwen en te veel spelers met handicap 54. Maar wat als ons dat allemaal gestolen kan worden? Wat als het de sport blijft zoals hij nu is. Op een paar uitzonderingen na best toegankelijk
en heus wel te leren als je er een beetje moeite voor doet. En als je eenmaal zo rond de handicap 18 zit. Heb je een vriend voor het leven. Maar kennelijk moet alles snel en direct. Het zal wel en ik ga die nieuwe Regels volgend seizoen heus wel in de praktijk brengen. Ben ik te negatief? Heb je een paar opbeurende woorden?
Groet, JK
Hi Jan Kees,
Every cloud has a silver lining, hoeveel positiever wil je het krijgen? Maar je hebt een punt natuurlijk, net als de federaties dat hebben. De sport mag altijd weer rekenen op veel instromers, maar ze stromen in nagenoeg hetzelfde tempo weer uit...dat schiet niet op. Nu kan je best discussiëren of de sport per se moet groeien, maar áls dat je uitgangspunt is dan moet je vooral kijken hoe je die afhakers voor de sport kan behouden. We kunnen nog een keer herhalen dat het spel echt leuker wordt als je het een beetje beter beheerst, maar die boodschap komt overduidelijk maar matig aan gelet op het percentage spelers met handicap 54.
Als ik in mijn eigen omgeving kijk zie ik de afhakers ook, maar vrijwel zonder uitzondering willen ze best wel af en toe een balletje slaan, hoe moeilijk ze het misschien ook vinden. De reden dat ze toch 'stoppen'? Voor dat ene rondje, of vooruit twee dan, dat ze per jaar spelen zien ze er geen been in hun registratie van de NGF aan te houden. Dát is iets om eens over na te denken. Hebben we het een volgende keer wel over die Regels.
Speel ze, Martijn
Artikel geplaatst op: 30 september 2018 - 12:46

Gerelateerd

Delen