Tour in beslissende fase

De Golfplaza Nationale Golftour is beland in een beslissende fase. In de laatste drie wedstrijden zal worden bepaald welke golfers aanspraak mogen maken op een ticket voor de door Executive Golftravel geheel verzorgde finalereis naar het Spaanse El Rompido.
Golfbaan Hitland, op zondag 30 september de plaats voor de Tour.

De taferelen zijn inmiddels wel bekend. Na in de voorgaande jaren te hebben gespeeld voor zo’n twintig golfreizen naar Belek en Lissabon, gaat het nu om liefst negen finalereizen naar het Zuid-Spaanse El Rompido. Dan gaan in de slotfase van de tour de puntjes tellen, en begint bij veel deelnemers het grote rekenen.
Om aanspraak te kunnen maken op een finalereis dienen de deelnemers minimaal vijf wedstrijden van de tour te hebben meegespeeld. Is er vaker meegedaan, dan kan het minst goede resultaat worden weggestreept. Vorig seizoen ging het echt om puntjes, en dit keer lijkt dat niet anders te worden. Wie weet zich definitief te plaatsen, dat is de grote vraag.
Het ziet er goed uit voor de leiders John de Vor en Erwin den Elzen. Maar ook zij zijn nog niet eens zeker, want er zijn nog steeds kapers op de kust. Mannen als Jos van Gijlswijk, Fred Patist en Otto Hubregtse kunnen in de resterende toernooien zomaar een sprong naar de top maken. Zij zitten immers nog niet aan de vijf toernooien, en dan tikt elk nieuw resultaat hard aan.
Drie kansen

Na het verschijnen van dit magazine zijn er nog drie kansen. Op zondag 30 september strijkt de Golfplaza Nationale Golftour neer op Hitland, een uitdagende baan met veel water. Wie z’n dag heeft kan daar echt scoren, maar ben je vanaf de tee niet recht, dan kan het lastig worden.
Zaterdag 6 oktober is De Kroonprins aan de beurt. Die baan is dan – als het goed is – helemaal voltooid, zodat er voor het eerst echt achttien verschillende holes kunnen worden gespeeld op het ontwerp van Michiel van der Vaart. En die heeft er een heel prettige baan van gemaakt met toch voldoende uitdagingen.
De finale van de tour heeft plaats op Best Golf, en wel op zaterdag 13 oktober. De Brabantse baan is altijd een plezier om te spelen, met die mooie mix van bosholes en parkholes. Daar worden dus de laatste puntjes verdeeld en na die wedstrijd zal definitief duidelijk zijn welke spelers geheel verzorgd mee gaan naar El Rompido. Die finale staat overigens ook open voor iedereen die mee wil, maar de negen finalisten kunnen de knip gesloten houden.
Mail voor inschrijvingen en informatie naar golfplazanationalegolftour@gmail.com
Artikel geplaatst op: 22 september 2018 - 15:48

Gerelateerd

Delen