Negen spelers naar Spanje voor Final Series Golfplaza Nationale Golftour
Finalisten bekend

Ze zijn bekend, de negen finalisten van de Golfplaza Nationale Golftour die naar Spanje mogen om daar de Final Series te spelen. Die hebben plaats op de baan van Golf El Rompido. Het laatste reguliere toernooi van het seizoen werd afgewerkt op Best Golf.
Zeven van de negen finalisten (vlnr): Jos van Gijlswijk, Peter Woerde, Marleen van der Mijn, Ruud van Zuilen, John de Vor, Erwin den Elzen en Nico Kruijt.

In het altijd gezellige Brabantse land kreeg die laatste wedstrijd zelfs nog een zomers karakter. De deelnemers koesterden zichzelf in het zonnetje van de warmte dertiende oktober sinds het begin van de weermetingen.
Op de baan – een prachtige combinatie van bosholes en parkholes – voelde Otto Hubregtse zich het beste thuis. Samen met vaste caddie Chantal had hij een bezoek gebracht aan de Ryder Cup, dat blijkbaar inspirerend werkte. Hubregtse pakte de overwinning met een totaal van liefst 37 punten. Op de tweede negen noteerde hij acht parren en een bogey, en dat was voldoende om Jos van Gijlswijk met 34 punten te verwijzen naar de tweede plaats.
Ticket

Maar Jos van Gijlswijk had geen enkele reden tot klagen. Hij had aan die 34 punten om op te rukken naar de vierde plaats in de eindrangschikking, en dat was ruim voldoende om een ticket veilig te stellen voor de door Executive Golf Travel geheel verzorgde reis naar El Rompido. Daar liggen midden in de specifieke natuur van het Zuid-Spaanse land liefst 36 prachtige holes te wachten op de finalisten.
Kees van Liere moest daarvoor nog even in spanning zitten. De boomlange speler van de Keppelse werd gemangeld tussen de belangen van zijn golfagenda en moest voorrang verlenen aan en andere wedstrijd. ,,Ik heb ‘m wel even geknepen hoor, want natuurlijk wilde ik ook graag mee naar Spanje’’, bekende Van Liere. Hij kon gerust zijn, want uiteindelijk eindigde hij als negende, en dat was precies voldoende om een ticket te bemachtigen.
Finalereis

Marleen van der Mijn steeg op de slotdag nog een plaatsje naar plek acht, en ook de speelster van de Noordwijkse mag half november de dagen van de finalereis reserveren in haar agenda. Dat geldt ook voor Peter Wieringa, de overall winnaar van vorig seizoen, die er nu dus opnieuw bij is. Hij eindigde als zevende.
Ruud van Zuilen had op de slotdag nog een resultaat nodig om in aanmerking te komen voor de finale. Hij was op Best niet zo steady als in voorgaande wedstrijden, maar scoorde uiteindelijk voldoende om te eindigen op de zesde plaats. Daarmee eindigde hij net achter Nico Kruijt, die met zijn vijfde plaats van dit jaar een illustere reeks in stand houdt. De winnaar van de eerste finale in het Turkse Belek was er ook vorig jaar in Portugal bij en reist nu dus al af naar zijn derde finale. Net als overigens Peter Wieringa en Kees van Liere trouwens.
Spannend

In de top drie was het nog buitengewoon spannend. De slotdag leverde daar nog één verschuiving op. Peter Woerde sloeg nog even zijn slag. De sympathieke Groningse goochelaar verbeterde één van zijn mindere resultaten en met de uitkomst van zijn vijf beste scores wipte hij net over Erwin den Elzen heen. Die moest daardoor genoegen nemen met plaats drie, achter Woerde. De – vooralsnog – grote winnaar werd echter John de Vor. Hij nam ergens halverwege de toernooireeks de leiding over van Erwin den Elzen en stond die niet meer af.
De Vor gaat daardoor als de grote favoriet naar El Rompido. Daar wordt van 16 tot en met 19 november gestreden om de algehele titel van de Golfplaza Nationale Golftour.
Artikel geplaatst op: 16 oktober 2018 - 20:00

Gerelateerd

Delen