Gezin Van Diermen ademt golf
‘Mijn broers noemen mij de puttkoningin’

Het golfplezier spat er vanaf bij de familie van Diermen. Het gezin ademt golf. Vader begon met golf, moeder en de kinderen volgden. Lucas, Thomas en Amy dromen van een mooie golfcarrière. Thomas wil net zo goed worden als Rickie Fowler. ,,Als dat niet lukt, kan ik altijd nog piloot of dj worden,’’ vindt hij.
Thomas, Lucas en Amy, vaak te vinden op de golfbaan van Zeewolde.

Waarom wil je net zo goed worden als Rickie Fowler
?
Thomas
: Hij speelt vaak in het oranje net als ik. Rickie kan ontzettend goed putten. Ik vind hem aardig en hij slaat ver. Van hem kan ik veel leren.
Lucas: Mijn vader is mijn grote voorbeeld. Hij golft pas drie jaar en is hij snel een goede golfer geworden. Hij traint zich helemaal suf, is erg fanatiek. Hij gaat het liefst elke dag naar de golfbaan. Hij vindt golf een mooie sport.
Amy: Met golf ben je de hele dag buiten, dat vind ik lekker. Er zijn ook dieren in de baan. Als je golft moet je geconcentreerd zijn en blij. Want ik vind het harstikke leuk om te slaan en te swingen. Concentreren is wel moeilijk. Soms sta ik gewoon een beetje te dromen.
Wat is Jol?
Amy
: Op Zeewolde hebben alle banen verschillende namen. Jol is de par 3 baan.
Thomas: De andere banen heten Aak, Botter en Pluut. Mijn favoriete hole op Zeewolde is Pluut 1. Het is een mooie par 4 met water en bunkers voor de green. Een par vind ik mooi om mee te beginnen.
En jij Lucas?
Lucas
: Ik vind Botter 8 de leukste hole. Het is een par 5. Je kan heel goed met je driver zo ver mogelijk slaan. In het begin is de hole niet moeilijk. Maar als je bij de green komt wel.
Van wie leren jullie golfen?
Amy
: Van Kevin Broekhuis. Hij is onze pro. Hij kan supergoed golfen. Maar van mama leer ik ook veel, we spelen vaak samen.
Thomas: Kevin leert ons veel, je kunt ook met hem lachen. Ik zit in de talentengroep bij Kevin Broekhuis net als Lucas.
Lucas: Ik vind het prettig dat hij zo goed uitlegt.
Amy: Maar hij is soms ook streng. Als we staan te kletsen tijdens de uitleg moeten we ons tien keer opdrukken.
‘Bij ons ben je nooit
alleen op de golfbaan’
Zijn jullie fanatiek?
Thomas
: Ik wil heel graag winnen. Ik ga altijd voor de vlag en sla hard en ver. Bij mij is het de dood of de gladiolen.
Lucas: Ik heb veel power en hou van ver slaan. Dat is mijn sterkste punt. Chippen moet nog beter en met putten is het goed als ik de snelheid beter onder controle krijg.
Amy: Ik had laatst een chip-in. Dan word je wel fanatiek want dat wil je vaker doen. In putten ben ik best fanatiek. Mijn broers noemen mij de puttkoningin, omdat ik de bal goed in de hole krijg. Putten is leuk omdat je precies moet zijn.
Thomas en Lucas: Amy kan echt heel goed putten, zij is de puttkoningin van het gezin.
Gebeuren er gekke dingen in golf?
Thomas
: Ik liep op Jol 8, een dogleg naar links. Daar staat een hele grote dikke boom precies in de bocht. Ik had een mooie afslag. Mijn tweede bal leek recht op de boom af te gaan. Op het allerlaatste moment maakte de bal zomaar een gekke curve om de boom heen waardoor ik midden op de fairway terecht kwam.
Lucas: Ik had ook zoiets. Ik sloeg een prut bal. Ik was bang dat de hole verloren was. Mijn flightgenoot zei voor de grap dat de bal tegen een boom zou komen en zou terug stuiteren op de fairway. En dat was precies wat er gebeurde. Kon ik toch nog een par maken.
Wie golft het meest van jullie gezin?
Lucas
: Mijn vader. Hij komt soms later eten omdat hij nog op de driving range staat. Hij oefent zelfs tot hij pijn in zijn spieren heeft.
Amy: Als papa later thuiskomt omdat hij te lang op de golfbaan staat, mogen wij een ijsje. Toen ik van turnen afging, wilde ik ook op golf omdat mijn broers al op golf zaten. Turnen kon niet meer omdat ik hard op mijn rug ben gevallen.
Thomas: Mijn vader helpt me als het niet goed gaat. Ik kan weleens boos zijn in de baan en dan ga ik mokken.
En dan?
Thomas
: Dan duurt het even maar daarna ga ik weer verder. Een golfer moet een goede houding hebben in de baan, dat is belangrijk. Dat moet ik nog leren.
Wat doe je als je een beroemde golfer bent?
Lucas
: Ik zou een schattig klein huisje kopen met een enorme tuin waarin ik een eigen golfbaan zou aanleggen met een enorme waterhindernis die tegelijkertijd mijn zwemvijver is.
Amy: Ik zou kinderen willen leren golfen en dat ze het net zo leuk vinden als ik.
Thomas: Als ik een beroemde golfer word, laat ik gouden golfclubs maken. Met een gouden golftas en een gouden golfbuggy erbij. Als ik geen golfer word, word ik uitvinder, piloot of dj.
Hoe leuk is het om als gezin te golfen?
Thomas
: Het is gewoon erg handig, want je hebt altijd iemand om mee te oefenen.
Lucas: Het is leuk als een gezin een gemeenschappelijke interesse heeft. Met ’n allen naar de golfbaan is gezellig.
Amy: Bij ons ben je nooit alleen op de golfbaan.
Kijken jullie met z’n allen naar golf op tv?
Thomas
: Ja, zeker als Rickie Fowler speelt.
Lucas: Vooral het commentaar boeit me van golf op Ziggo Sport. Van alle commentatoren vind ik John Woof de beste. Hij heeft goede weetjes, is erg grappig en ik vind zijn accent heel leuk.
Amy: Als ik niet kan slapen, ga ik naar mijn ouders. Zij kijken in bed altijd naar golf. Ik mag tussen mijn vader en moeder in liggen. Ik kijk mee naar golf, maar meestal val ik in slaap.
Artikel geplaatst op: 24 oktober 2018 - 10:50

Gerelateerd

Delen