Slechts vier Nederlanders door in Q-School

Niet meer dan een kwart van de Nederlandse golfers die uitkwamen in de eerste fase van de Qualifying School hebben zich weten te plaatsen voor de tweede fase. Dat was alleen weggelegd voor Max Albertus, Mike Toorop, Lars van Meijel en Vince van Veen.
Max Albertus, beste Nederlander in de Q-School.

Liefst drie van die vier kwamen ook nog eens voort uit het toernooi op Golf d’Hardelot in Frankrijk. Max Albertus maakte daar indruk met een uitstekende prestatie en een score van liefst zestien onder par na rondjes 66-69-66-67. Daarmee werd hij tweede. Dat heeft ongetwijfeld ook bijgedragen aan de wildcard die Albertus daags na het toernooi kreeg om deel te nemen aan de Valderrama Masters in Spanje, het toernooi van Sergio Garcia.
Kort achter Albertus eindigde amateur Mike Toorop. De derde Nederlander die zich kwalificeerde op Hardelot was Lars van Meijel. De Brabander tekende voor een score van vijf onder (67-72-69-71) en bleef daarmee keurig binnen de grens voor kwalificatie.
Vince van Veen was de enige Nederlander die uitkwam op de baan van Bogogno in Italië, maar hij deed daar wel waarvoor hij kwam: zich plaatsen. Van Veen was, zoals altijd, behoorlijk regelmatig en met ronden 69-71-69-71 kwam hij tot een totaal van acht onder par, goed voor een twintigste plaats. En daarmee mag ook hij zich voorbereiden op de tweede fase.
Einde aan dromen

Dat geldt dus niet voor het gros van de Nederlanders. Op de Duitse baan van GC Fleesensee strandde Jeroen Krietemeijer (). Ietsje zuidelijker, in Oostenrijk, kwam er op Schloss Ebreichsdorf een abrupt einde aan de dromen van Sven Maurits (), Robin Kind () en Philip Bootsma ().
Op Hardelot kwamen verreweg de meeste Nederlanders in actie. Robbie van West was dichtbij kwalificatie, maar een matig slotronde (73) maakte een einde aan zijn kansen. Voor hem was een totaal van -1 niet voldoende. Jurrian van der Vaart zal een nóg zuurder gevoel hebben overgehouden. Hij stond comfortabel op vijf onder par bij de start van de laatste ronde. Die werkte hij echter af in 78 slagen (), waardoor hij in één klap kelderde naar een totaal van plus twee en plaatsing kon vergeten. Fernand Osther (), Pierre Verlaar (), Remco Zinken () en Lars Keunen () mogen het eveneens volgend jaar opnieuw proberen.
Op de baan van Bom Succeso in Portugal kwamen tot slot nog twee Nederlanders in actie, maar ondanks de bemoedigende naam van de course was daar voor Ruben van Uden () en Peter Melching () geen succes.
Artikel geplaatst op: 17 oktober 2018 - 11:50

Gerelateerd

Delen