Van de Koppel en Buschow winnen QL Glenmorangie Champions Trophy 2018
Kampioenenbal op Eindhovensche

Op de warmste oktoberdag sinds het begin van de weermetingen, was de Eindhovensche Golf een verzamelplaats voor kampioenen. De tweede editie van de QL Glenmorangie Champions Trophy trok topamateurs uit het hele land naar de bosbaan bij Valkenswaard. De winst ging daar naar Annemieke van de Koppel en Rutger Buschow, die zich een jaar kampioen der clubkampioenen mogen noemen.
De deelnemers aan de tweede QL Glenmorangie Champions Trophy 2018 op de Eindhovensche.

De QL Glenmorangie Champion Trophy werd vorig jaar in het leven geroepen als een prestigieus evenement voor de clubkampioenen strokeplay van de Nederlandse golfclubs. Die eerste editie bleek meteen een schot in de roos, en vandaar dat een vervolg niet kon uitblijven. Geen toeval, want het is natuurlijk een prachtig concept om al die clubkampioenen bij elkaar te brengen in één groot kampioenenbal. De animo was dan ook groot.
Van al die kampioenen waren Annemieke van de Koppel en Rutger Buschow de besten. Naast de schaal ontvingen de winnaars ook een uitnodiging van The Duke voor een geheel verzorgd verblijf, inclusief greenfee. Beide spelers zijn overigens geen onbekenden in de Nederlandse golfwereld. Annemieke van de Koppel van de Noord Nederlandse toonde recent nog aan dat ze in uitstekende vorm verkeert toen ze het NK Matchplay won. Rutger Buschow behoort al jaren tot de absolute Nederlandse amateurtop. De speler van de Eindhovensche kent een indrukwekkend palmares - voormalig speler Nederlands team, winnaar onder andere Brabants Open en verschillende nationale titels - en is een grote naam in het Nederlandse amateurgolf.
Eagle

Niettemin had het voor Buschow ook anders kunnen aflopen. Roelof Koopmans liet op de negende hole de kans op een eagle liggen. Had de op hole tien gestarte speler van de Gelpenberg het buitenkansje wél benut, dan had hij de winnaarsschaal in handen gekregen van Hein van Beek, founder van QL Hotels & Restaurants. Nu moest Koopmans, partner van Anne van Dam en mogelijk volgend jaar structureel op de Pro Golf Tour, genoegen nemen met de tweede plaats.
Bij de dames bleef Van de Koppel met haar score van 76 de rest van het veld ver voor. Pas op zeven slagen achterstand volgde een viertal achtervolgers, die de tweede plaats deelden. Opvallend was het grote aantal dames dat deelnam. Toernooileider Arthur Roskott was blij verrast met dit gegeven. ,,We horen en zien steeds vaker dat dames in minder grote getale deelnemen aan clubwedstrijden dan heren. Dat is echt zo verschrikkelijk jammer. Daarom zij we zo ontzettend blij dat we voor het tweede achtereenvolgende jaar een overinschrijving hadden bij de dames.’’
In de smaak

Dat het toernooi in de smaak valt was ook zichtbaar in het aantal spelers dat na afloop op het terras plaatsnam voor de geanimeerde prijsuitreiking. Hein van Beek van QL Hotels & Restaurants reikte mede namens namens Glenmorangie en Sligro de prijzen uit. Onder de ruim honderd aanwezigen die aanschoven voor het diner waren niet alleen spelers en caddies, maar ook referees en vrijwilligers.
Als gastheer liet de Eindhovensche Golf zich andermaal lovend uit over het toernooi dat nu al liefkozend bekend staat als het ‘toetje van het golfseizoen’. Er werd zelfs al gefluisterd over een derde editie die ook weer op de Eindhovensche zal plaatsvinden.
Artikel geplaatst op: 18 oktober 2018 - 08:59

Gerelateerd

Delen