Senna Korving valt op door aparte setup
‘Het gaat om dat ene perfecte schot’

Hij zit in de brugklas van het VWO van het Mendelcollege in Haarlem. Hoewel zijn ouders een viswinkel hebben, eet hij het liefst vlees. Senna Korving maakt zijn huiswerk zo snel en goed mogelijk zodat er genoeg tijd overblijft voor zijn training. De golfer van de Heemskerkse wil de beste golfer van de wereld worden. Samen met zijn pro Rogier Kootker gaat hij een heel eind komen.
Senna Korving (r) met pro Rogier Kootker. ,,Hij stimuleert me enorm en kent me door en door.''

Gaat dat lukken? Dat hoop ik natuurlijk wel. Rogier is een hele goede pro. We hebben een hechte band. Hij stimuleert mij enorm en kent mij door en door. We kunnen ontzettend lachen samen in de baan. Als we trainen zijn we serieus. Ik leer om vanuit verschillende posities te slaan. Ik leer veel technische dingen, maar ik golf voornamelijk op gevoel. Rogier is een bijzondere pro omdat hij niet een swing leert die iedereen heeft. Rogier zoekt net zolang naar een beweging die bij je hoort, een swing die past.
Wat voor swing heb jij? Het meest opvallende aan mijn swing is mijn stand. Ik heb een beetje een aparte setup met mijn rechtervoet heel erg open. Daar voel ik me goed bij. Ik heb een rustige ruime backswing en ga goed door de bal. Het lijkt alsof ik een beetje met mijn kont schud als ik uitdraai. Het is beter om zo te slaan, anders krijg je na zoveel jaar last van je rug. Je ziet wat er met Tiger Woods is gebeurd.
'Beat the Pro is één van de meest
coole dingen die ik heb gedaan'
Wat vind je de mooiste hole? Hole 14 op het KLM Open van Beat the Pro. Ik had me gekwalificeerd om mee te doen. Het was heel spannend. Ik werd opgehaald door mijn caddie die mij geruststelde en uitlegde hoe het ging. De zenuwen gingen door mijn lijf. Ik zag de tribunes vol zitten met mensen. Ik dacht, die mensen zien mij straks allemaal slaan. Toen ik sloeg, zag ik meteen dat de bal goed vertrok. Mijn bal was zo goed dat ik de pro’s versloeg en twee KLM tickets won. Beat the Pro is één van de meest coole dingen die ik heb gedaan.
Waar brengen de tickets je naar toe? Dat weten we nog niet precies, maar Italië lijkt ons allemaal leuk. Mijn tweelingzus, oudere zus en mijn ouders zoeken nog naar een goede bestemming.
Golfen je zussen ook? Nee, mijn zussen houden van dans. Robina, mijn tweelingzus is gek van hiphop, maar gaat weleens mee naar de golfbaan. Dan ga ik met haar op de driving range staan en leg ik uit hoe ze moet slaan. Mijn vader en moeder golfen allebei en proberen zoveel mogelijk naast hun werk te spelen.
Hebben ze tijd om jou naar wedstrijden te brengen? Niet altijd. Mijn ouders staan vroeg op, werken heel hard in de viswinkel. Als ze geen tijd hebben, brengt mijn golftante me naar de wedstrijden.
Golftante? Haha, ja leuk hè. Ze heet Milia Huiskens. We hebben elkaar leren kennen op de Heemskerkse. Zij bood aan om mij te rijden als mijn ouders te druk zijn. Het is heel gezellig met Milia. Ik noem haar golftante omdat ze een soort tante voor me is geworden. We kletsen lekker in de auto als we naar wedstrijden toe gaan. Als ik in de baan ben, gaat zij oefenen op de driving range. Ze vindt het helemaal niet erg om een dag op de baan door te brengen.
Wat vindt je mooi aan golf? Voor mij is het heel simpel, golf is elke dag anders. Eigenlijk maakt het ook niet uit op welke je baan je speelt. Ook als je elke dag op je eigen baan speelt is golf anders. Andere ligging, andere weersomstandigheden, andere snelheid op de greens. Hoe voel ik mezelf? Natuurlijk is golf in het buitenland prachtig, maar het gaat toch elke keer om dat ene perfecte schot.
Waar speel je graag in het buitenland? In Italië. Garda Golf vind ik de mooiste baan die ik ken. Vanaf mijn tweede jaar gaan we met vakantie naar het Gardameer. Behalve golfen kan je daar ook geweldig wakeboarden.
Wie is de beste golfer van de wereld? Rory McIlroy. Hij is mijn idool. Hij heeft spectaculaire schoten en verre drives. Het is mooi te zien hoe hij slaat. Hij is aardig, sterk en rustig. Ik vind mezelf ook een rustige golfer. Ik blijf kalm, ook na slechte holes. Ik word niet snel boos waardoor ik mijn mindere hole kan herstellen.
Wat is jouw sterkste punt? Driekwart ijzers naar de green en putten. Je moet verschillende swings kunnen slaan. Dan bereik je veel. Ik hoop dat mijn spel steeds beter wordt. Ik wil veel en vaak trainen. Ik probeer altijd zo snel en goed mogelijk mijn huiswerk af te hebben zodat ik veel tijd heb om te trainen. Op het Mendelcollege zijn meer kinderen in mijn klas die golfen. Het is een leuke school. Ook al doe ik veel op gevoel, techniek moet je elke dag trainen, elke dag dingen bijschaven. Voor de vakantie ben ik single handicapper geworden. Mijn droom is de European Tour. Ik hoop dat ik daar over tien jaar op speel, een leuke vriendin heb en op mezelf woon.
Ga je dan ook koken voor je vriendin? Dat weet ik nog niet. Nu kookt mijn moeder altijd. Meestal eten we vlees. Ik hou erg van vlees, vooral van een goede biefstuk.
Eet je dan nooit vis? Jawel, ik eet graag tong. Heerlijk, vooral als mijn vader hem klaarmaakt.
Artikel geplaatst op: 14 november 2018 - 09:00

Gerelateerd

Delen