Huizing huilt tranen van verdriet

Daan Huizing kón niet alleen janken na zijn slotronde in de finale van de Challenge Tour, hij dééd het ook. In de armen van zijn vriendin liet de golfer uit Soest even zijn emoties de vrije loop. Begrijpelijk. Huizing had zojuist op één hole zijn kaart voor de European Tour vergooid.
Daan Huizing: één dubbel bogey op het verkeerde moment.

De missie van Daan Huizing (28) in de finale van de Challenge Tour op Ras al Khaimah in de Verenigde Arabische Emiraten was duidelijk: hij moest minimaal alleen als tweede eindigen, dan verzekerde hij zich eindelijk weer van een startbewijs op het hoogste niveau.
Die tweede plaats had Daan Huizing in handen. Na een birdie op de zestiende hole in de vierde ronde, leek er geen vuiltje meer aan de lucht. Maar één hole en zes slagen later stond Huizing ineens aan de verkeerde kant van de score. Een dubbel bogey zette uit het niets alles op zijn kop. Huizing belandde vanaf de tee in de rommel, had uiteindelijk toch een putt voor par, maar miste niet alleen die, maar vervolgens ook de putt voor bogey.
,,Niet meer dan een meter’’, vertelt Huizing. ,,Maar dat was gewoon puur spanning. Tot dat moment had ik daar nog totaal geen last van gehad, maar juist daar ging het mis.’’
Stille hoop

De stille hoop dat zijn Franse rivaal Victor Perez nog flink de fout in zou gaan op de laatste hole bleek vergeefs. Perez maakte ‘gewoon’ de birdie op de par 5 en kwam binnen op -16, een slag voor Huizing. De winst ging naar de Spanjaard Adri Arnaus met -17, de score die Huizing ook leek binnen te brengen en waarmee zijn tourkaart absoluut zeker was.
Met zijn vriendin zocht Huizing een rustig plekje op, waar de tranen vloeiden. ,,Ik had die kaart in mijn handen en heb het zo laten glippen. Dat doet echt pijn.’’
Huizing moest snel de knop om zetten. Al een paar dagen later reisde hij af naar Spanje voor de finale van de Qualifying School, waarin hij alsnog mag proberen een kaart voor de European Tour te bemachtigen. Alleen is die missie wel een stuk lastiger.
Artikel geplaatst op: 12 november 2018 - 20:57

Gerelateerd

Delen