Nationale titel Marcella Neggers

Marcella Neggers heeft het Nationaal Kampioenschap voor golfers met een fysieke beperking gewonnen. Op de baan van De Batouwe bleef de Eindhovense zowel Willem-Aart Vlug als Levi Verwoert een slag voor.

Marcella Neggers had haar zinnen gezet op een overwinning op De Batouwe in een toernooi dat ongeveer een maand komt voordat de Brabantse zelf het stokje overneemt als bondscoach van de disabled golfers. Neggers liet in ieder geval zien dat ze nog steeds een uitstekende golfster is, die niet zomaar op de Ladies European Tour speelde voordat fysieke problemen haar loopbaan in de weg stonden.
Halverwege het toernooi over één ronde strokeplay zag het er echter niet naar uit dat ze haar titel zou prolongeren. Levi Verwoert had na negen holes de beste papier. Hij ging rond in 38 slagen, tegen Neggers en Vlug beide met 42 strokes.
De strijd werd echter beslist op de tweede negen, waar Verwoert met 46 slagen veel terrein inleverde. Vlug ging rond in 42 slagen, waarmee hij weer naast Verwoert kwam. Maar Neggers deed het beter. Zij had slechts 41 slagen nodig, en bleef zo haar beide mannelijke rivalen precies één stroke voor: 83 om 84.
Daarmee prolongeerde Marcella Neggers haar titel, al veroverde ze die vorig jaar in een toernooi waarin heren en dames nog gescheiden speelden. Was dat niet het geval geweest, dan had Neggers echter evengoed gewonnen. Zij had vorig jaar 78 slagen nodig, tegen Verwoert 80.
Artikel geplaatst op: 17 juni 2017 - 09:14

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: