Brabander op Alps Tour onderuit op derde hole play-off
Van Meijel dicht bij tweede zege

Lars van Meijel miste op een haar zijn tweede overwinning op de Alps Tour. De Brabander streed in een play-off met twee rivalen om de zege, maar moest die uiteindelijk laten aan de Italiaan Marco Crespi.
Lars van Meijel heeft uitzicht op een kaart voor de Challenge Tour.

In het Open La Pinetina liet Lars van Meijel echter een onuitwisbare indruk achter. Op de Golf Club La Pinetina bij het Italiaanse Como gooide de Brabander er in de tweede ronde een score van 61 tegenaan, negen onder de baan. Van Meijel produceerde zeven birdies en een eagle. Daarmee sprong hij meteen naar de top van het klassement.
Die 61 was voor Van Meijel zijn laagste ronde ooit. ,,Geweldig. Daar ben ik natuurlijk hartstikke tevreden over’’, vertelde de net 23 jaar geworden Brabander. De prestatie in Italië komt bovendien na een paar weken waarin hij de schifting niet wist te overleven. Maar in de aanloop naar La Pinetina ontdekte Van Meijel het mankement in zijn swing, werkte aan herstel, en dat betaalde zich meteen uit.
Breekpunt

Nadat hij in de eerste ronde opende met een 68, startte Van Meijel in de derde en laatste ronde opnieuw goed. Op jacht naar zijn tweede overwinning in zijn eerste jaar als professional maakte hij drie birdies op de eerste vier holes. Dat kon Crespi niet volgen. Maar het breekpunt was achteraf misschien wel de achtste hole. Waar Van Meijel een dag eerder nog eagle maakte, stapte hij nu van de green met een bogey, terwijl Crespi wel een eagle produceerde. De Italiaan maakte vervolgens ook nog eagle op de par-4 twaalfde hole.
Aan het einde van de rit stonden de kemphanen precies gelijk op -14, met ook de Engelsman James Sharp nog daarbij. Thuis in Nederland ontstond even verwarring omdat Van Meijel aanvankelijk op de site van de Alps Tour als winnaar werd aangemerkt met een score van -15, maar dat bleek niet correct.
In de play-off viel Sharp als eerste af, waarna Van Meijel op de derde hole moest capituleren. Hij sloeg zijn approach over de green en slaagde er niet in zijn par te redden. ,,Balen natuurlijk, maar ik had in deze week voldoende dingen om positief over te zijn.’’
Van Meijel verdiende 3250 euro en steeg daarmee naar plaats drie op de Order of Merit. De eerste vijf spelers hebben aan het einde van het seizoen recht op een startbewijs voor de Challenge Tour.
Artikel geplaatst op: 19 juni 2017 - 00:44

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: